BMI beregner - Find din BMI

Ved at udfylde din højde og kropsvægt i felterne herunder, kan du på en meget enkel måde beregne dit BMI-tal. Udregningens er beregnet for personer over 17 år. Børn følger en anden form for udregning, og derfor skal der bruges andre værdier.

Husk at BMI-tallet kun er et vejledende tal for at finde balancen mellem vægt og højde. Værdien siger generelt meget lidt om en persons generelle sundhedstilstand.

Find din BMI

Højde (cm):
Vægt (kg):

Formel:

( Vægt kg / ( Højde m * Højde m) ) = BMI

Hvad betyder BMI-tallet?

BMI: < 18,5 = Undervægtig

BMI: 18,5 - 24,9 = Normalvægtig

BMI: 25 og 29,9 = Overvægtig

BMI: 30 < = Fedme

Der er rigtig mange danskere, der går op i deres sundhed, hvorfor de regelmæssigt holder øje med deres BMI (forkortelse for body mass index, der på dansk betyder legemsmasseindeks). Hvis du gerne selv vil beregne din BMI, så kan du gøre brug af følgende formel: BMI = vægt/højde^2 - vægten skal naturligvis angives i kilogram, mens højde skal angives i meter.

Det skal dog først og fremmest understreges, at dit BMI-tal overhovedet ikke er nær så brugbat som din fedtprocent, eftersom din BMI ikke tager højde for din muskelmasse, så du kan derfor nemt få et forkert indblik i din vægt og højde stillet op mod hinanden.

For at holde det simpelt, så starter vi med et eksempel, der udelukkende tager udgangspunkt i én person. Lad os antage, at det er en kvinde med en vægt på 60 kilogram og en højde på 1,70 meter. Så kommer regnestykket til at se således ud: BMI = 60 / 1,70^2 = 20,76, hvorfor denne person altså er normalvægtig.

Formlen ændrer sig naturligvis ikke, selvom der er tale om en person af mandligt køn i stedet, så hvis vi antager, at vi skal beregne BMI-tallet for en mand med en vægt på 86 kilogram og en højde på 1,86, så kommer regnestykket til at se således ud: BMI = 86 / 1,86^2 = 24,85, hvorfor denne mand altså lige holde sig på grænsen til at være overvægtig.

Slutteligt kan vi forsøge, at beregne BMI-tallet for en mand, der med sikkerhed er overvægtig. Vi kan eksempelvis antage, at denne mand har en vægt, der lyder på 108,33 kilogram og en højde på 1,81 meter. Med ovenstående tal, så bliver regnestykket opstillet således: BMI = 108,33 / 1,81^2 = 33,06, så denne befinder sig altså helt oppe i fedme klasse I.