Mænds fedtprocent - Udregner din fedtprocent

Hvordan udregner du din fedtprocent som mand?

Hvis du gerne vil i form og tabe dig på en effektiv måde, så er det vigtigt at kende til din fedtprocent, så du løbende kan sammenligne den jo længere du når i processen med at tabe dig. Cykelryttere har en helt abnorm lav fedtprocent grundet deres store træningsmængde.

I dette indlæg vil du lære, hvordan du udregner din fedtprocent som mand. Hvis du vil tabe dig som mand, så skal du løbende holde øje med din fedtprocent. Det er nemlig tab af fedt, der er det afgørende for en sundere livsstil. Læs med her og lær hvordan du gør. God fornøjelse med indlægget.

Find din fedtprocent

Alder:
Bryst (mm):
Mave (mm):
Lår (mm):

Sådan udregner du din fedtprocent

Ved hjælp af Jackson-Pollocks ligning kan du udregner din fedtprocent. Dog skal du aller først beregne din krops tæthed.

Sådan udregner du kropstætheden:

Krops tæthed = 1,10938 – (0,0008267 x summen af dit bryst, mave og lår i mm) + (0,0000016 x kvadratroden af summen af bryst, mave og lår i mm) – (0,0002574 x din alder) .

Nu er det så blevet tid til at konverterer din tæthed til din kropsfedtprocent. Og dette kan du gøre ved hjælp af SIRI ligningen. Denne ligning er den samme for mænd og kvinder:

Din fedtprocent = ((4,95/kropstæthed) – 4,5) x 100

Sådan udregner du din fedtprocent, hvis du er en mand. Det sværeste er at udregne din kropstæthed, men når først den er på plads, så er det ganske simpelt at udregne din fedtprocent. Det kan ikke understreges nok gange, hvor vigtigt det er at holde trit med sin fedtprocent, når du er under et vægttabs-forløb.

Det vigtigste råd vi kan give dig, når du gerne vil tabe dig er at følge med i din fedtprocents udvikling, dyrke tilpas meget motion og spise sundt. Følger du disse råd, så er du klædt godt på til et sundt og effektivt vægttab.