Valutalommeregner - Veksle en valuta til en annen

Den officielle møntfod du finder i forskellige lande bliver kaldt valuta. Her i Danmark er vores valuta ”Danske kroner”. Typisk bliver et lands egen valuta opgiver i kurs 100 – dette gør det meget lettere at sammenligne et lands valuta med andre lande. Der findes dog nogle lande som vælger at opgive deres valuta med 1.

Veksle valuta

Beløb:
Fra valuta:
Til valuta:
Slutbeløb = fra beløb * fra kurs / til kurs

For at du kan forstå betydningen, er der her et lille eksempel: Hvis du eksempelvis står i en dansk bank og gerne vil hæve nogle euro og samtidig ser at kursen står i 750, så betyder det, at 100 euro vil koste 750 danske kroner.

Hvis du forestiller dig, at du har 80 euro som du gerne vil have vekslet til danske kroner, så skal du gøre følgende (kursen på euro er 750):

80 * 750 / 100 = 600 DKK

For at du 100% forstår det, så tager vi lige et eksempel mere. Det er vigtigt at have metoden på rygraden, så du ikke glemmer det til eksamen.

Denne gang er det en franskmand, der har 80 danske kroner som han gerne vil have vekslet til euro. Derfor bruger franskmanden følgende metode til at finde ud, hvor mange euro han har for:

80 * 100 / 750 = 10,66 EUR

Det er slet ikke så svært at regne med valuta, når først man har fanget de grundlæggende teknikker og metoder til at regne det ud på. Hvis du gerne vil blive bedre til at regne med valuta, så anbefales det at lave nogle opgaver selv. På den måde kan du udfordre dig selv, så du hele tiden bliver bedre og bedre. Vi håber, at du kunne bruge indlægget.