Sådan skriver du en god historie

En god historie handler ikke kun om hvorvidt du har de rigtige karakterer, beskrivelser eller moraler. Hvis du elsker at skrive og gerne vil forbedre dine skrivefærdigheder, er denne artikel til dig.

Her er vores bedste råd til at skrive en god historie.

Find inspiration

Hvis du ikke ved hvad du skal skrive om, kan du finde inspiration i bøger eller verden omkring dig. Du er nød til at åbne dine øjne og ører. Lyt til verden og lad den inspirere dig, så vil du finde et godt emne at skrive om.

Her er nogle eksempler til måder hvorpå du kan finde inspiration:

 • Læs en bog. Der er tonsvis af bøger, og det er helt i orden at finde inspiration i et allerede skrevet værk.
 • Tal med mange forskellige mennesker og lyt til personer i din dagligdag. Hvis du hører en interessant sætning, kan du bruge den i din historie.
 • Tænk over dit liv. Har du oplevet noget, som er værd at skrive om? Du kan altid digte historien mere eller mindre spændende
 • Læg mærke til detaljer i din dagligdag. Hvis du har et sted, du elsker at komme, så beskriv det på en fantastisk måde.

Bliv bedre til at skrive

Det er en god idé at tage et skrivekursus. Det kan være en stor hjælp til at blive bedre til både at skrive historier og bøger. Se om du kan finde et kursus, der fokuserer på skrivning indenfor et område, der interesserer dig. En historie kan jo komme i mangle størrelser, alt fra romaner og artikler til børnebøger.

Skriv om noget der interesserer dig

Din læser kan mærke, hvis du er ligeglad med det emne, du skriver om. Brug dine yndlingsord, så din personlighed kommer til udtryk igennem din historie. Hav det sjovt mens du skriver, så vil din læser have lyst til at læse flere af dine historier.

Øvelse, øvelse, øvelse

Du bliver kun bedre til at skrive, hvis du skriver hver eneste dag. De bedste skribenter og forfattere har skrevet i mange år for at finpudse deres skrivefærdigheder.

Her er nogle øvelser, du kan lave for at blive bedre til at skrive:

 • Beskriv de omgivelser du sidder i lige nu. Lad være med at overbeskrive, det kan gøre din historie mindre forståelig.
 • Vælg 3 kvaliteter og beskriv en person med disse kvaliteter.
 • Skriv i 1 minut uden at stoppe overhovedet. Lad dine tanker flyde ned på papiret. Det er lige meget hvad du tænker eller hvor fjollet det ser ud. Du kan gentage denne øvelse mange gange.

Vi kan ikke sige nok, hvor vigtigt det er, at du skriver hver eneste dag.

Skriv mindst 500 ord på din historie hver eneste dag. Det lyder måske ikke af meget, men du skaber momentum for dig selv. Så snart du har gjort det til en vane at skrive hver eneste dag, vil det blive rutine, og så du behøver næsten ikke bruge energi på det.

Tekniske råd

Det hele handler selvfølgelig ikke kun om at udtrykke din personlighed i din historie og skrive hver eneste dag. Du er også nød til at arbejde med den rigtige metode og have fokus på god struktur, grammatik osv.

Her er en liste over tekniske råd:

 • Hav god grammatik. Vær sikker på at du skriver med korrekt grammatik. Det kan være meget forvirrende som læser, hvis din historie er fyldt med fejl.
 • Hav god struktur. Ligesom dårlig grammatik, kan det være utroligt forvirrende som læser, at læse en historie, som bare ikke hænger sammen.
 • Brug en god skabelon. Hvis du har den rigtige skabelon, er det lettere for dig at få et overblik over din historie.
 • Forbered dig før du starter. Lav en liste over hvem, der skal være med i din historie (hvis nogen). Skriv om hvor din historie skal foregå?
 • Start med at skrive en kladde til din historie. Det er vigtigt at du har en idé om hvad og hvordan du vil skrive din historie, før du skriver den. Dette vil gøre det meget lettere at skrive en historie af højere kvalitet.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.