5 tips til jobsamtalen

Det er garanteret ikke din yndlingsbeskæftigelse at være til jobsamtale. Alligevel er du nød til at være god til det. Din dygtighed til jobinterviews har stor indflydelse på din karriere, og om du kan lide det eller ej, er jobsamtalen nød til at sidde lige i skabet, hvis du gerne vil ansættes.

Hvis du har svært ved at komme til jobsamtale, så læs vores guide til en god jobansøgning.

Her er 5 gode tips til en god jobsamtale.

1. Ankom 5 minutter før tid

Med dette mener vi: ankom til kontoret 5 minutter før tid.

Det er klart, at det giver et dårligt indtryk, hvis du er forsinket. Det samme gælder, hvis du ankommer for tidligt. Ikke alle virksomheder har et stort venteværelse. Hvis du ankommer for tidligt, vil du måske komme til at stå ansigt til ansigt med din potentielle arbejdsgiver. På den måde vil han eller hun måske føle sig forpligtet til at starte samtalen tidligere end planlagt.

Hvis du ankommer tidligere end forventet, så vent udenfor bygningen eller på toilettet indtil det rette tidspunkt. Disse ekstra minutter vil tilmed give dig tid til at forberede dig og sikre dig, at du ikke er til besvær for arbejdsgiveren.

2. Se godt ud

Det virker måske indlysende, men det er langt fra alle, der tager højde for deres udseende og beklædning, før de tager til jobsamtale. Fakta er, at førstegangsindtrykket er vigtigt.

Det betyder ikke at du skal investere i dyre sko, jakkesæt eller kjole. Det betyder at du klæder dig respektfuldt på og i forhold til det arbejde, du har søgt. Sørg også for at dit tøj er uden folder og pletter. Se moderne ud og

3. Kend virksomheden

Vær sikker på du kender virksomhedens forventninger, produkt/service, arbejdsforhold osv. før jobsamtalen. Bekræft disse detaljer mens jobsamtalen er i gang. Dette gør ikke kun, at du er velinformeret, så du kan tage den rigtige beslutning. Det viser også din interviewer, at du har lavet dine lektier, så at sige.

Du forstår hvad virksomheden laver og gør hvad du kan for at din forståelse er præcis og komplet. Dette viser fokus, bevidsthed og engagement. Ting som enhver arbejdsgiver sætter pris på.

4. Hav spørgsmål klar

Lidt i forlængelse af forrige punkt, er det er en god idé at have mindst 2-3 spørgsmål klar, så du kan vise, at du er engageret. Vis at du gerne vil forstå, hvordan du bedst kan gøre en forskel for virksomheden. Dette sørger også for, at du undgår ubehagelige pauser. Her er et par eksempler:

  • Hvordan deler i information mellem jeres medarbejdere?
  • Hvad kan jeres medarbejdere bedst lide ved at arbejde her? og hvad finder de mest udfordrende?
  • Hvordan holdes jeres medarbejdere ansvarlige for at gøre en forskel i deres arbejde?

Disse spørgsmål viser ikke bare engagement, men også du ikke er en hvilken som helst medarbejder, som tager hvilket som helst arbejde.

5. Kend din egen værdi

Fokuser på dine egne kvaliteter under din jobsamtale. Dette er tidspunktet hvor du skal give masser af detaljer om hvor dygtig du er, og hvordan du har værdi for din arbejdsgiver. Vær ikke genert omkring hvordan du kan gøre en forskel. Her er det en god idé at være specifik og give detaljer omkring hvordan du har forbedret ting, sparet penge hos en virksomhed eller forbedret sammenholdet.

Du bør ikke være arrogant, bare selvsikker. Der er en fin linje mellem de to, og for at være selvsikker, bør du i bund og grund bare tro på dine egne evner. Hvis du er til jobsamtale et sted, hvor du føler, at du ikke er god nok eller ikke passer ind og derfor overspiller dine talenter, vil det få dig til at lyde arrogant.

Vi håber denne guide har været behjælpelig, så du kan få topkarakter til din næste jobsamtale.

Husk de 5 punkter:

  1. Ankom 5 minutter før tid
  2. Se godt ud
  3. Kend virksomheden
  4. Hav spørgsmål klar
  5. Kend din egen værdi

. Hvis du stadig føler dig usikker, så er her nogle flere professionelle tips til jobsamtalen.

Anbefalt

Du finder kalkulatoren nedenfor. Hvis du for eksempel har et byggeprojekt i gang i haven eller bare ønsker at forstå udregningen af kubik til…

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.