4 gode tips når du vil tabe dig

Det vigtigste når du vil tabe dig er, at du ikke prøver at lægge hele dit liv om på én gang. Det er umuligt at stoppe med at spise usundt, træne 5 gange om ugen, stå tidligt op og kvitte smøgerne, alting på én gang.

Så er det nemmere at starte langsomt og tage små skridt ad gangen, mod en sundere og slankere krop. Her er vores bedste råd tid tabe dig, på en bæredygtig måde:

Lav en liste over dine dårlige vaner

Du føler måske selv, at du allerede kender samtlige af dine dårlige vaner inde i dit hoved. Du vil blive overrasket over, hvor mange du i virkeligheden har. Her er nogle eksempler på dårlige vaner, du måske kan nikke genkendende til:

 • Jeg drikker hver weekend.
 • Jeg ryger.
 • Jeg dyrker ikke sport.
 • Jeg træner ikke.
 • Jeg spiser junkfood.
 • Jeg ser TV hver dag.
 • Jeg spiser meget fedt.
 • Jeg drikker sodavand.
 • Jeg sover for lidt om natten.
 • Jeg spiser for meget.
 • Jeg spiser ikke morgenmad.

And the list goes on…

Disse er bare nogle af de dårlige vaner, som du måske har. Lav din egen liste og lav den udførligt. Lad være med at misse nogle af dine svage sider. Hvis du ved præcis hvad du gør galt, er det meget lettere at ændre på det.

Start nu

Hvis du har vægtproblemer, bliver det ikke lettere af at udskyde dit vægttab til i morgen. Det bliver tværtimod sværere.

Kig på den liste du har lavet, og vælg én eller to vaner, som du kan lave om her og nu. Hvis du sidder i sofaen og ser fjernsyn 6 dage om ugen så skær det ned til 4 dage om ugen. Hvis du overhovedet ikke dyrker sport, så kan du gå en tur, de to dage om ugen, hvor du ikke længere ser fjernsyn. Hæng listen op på din væg.

Udskift dine dårlige vaner med nye, bedre vaner. Efterhånden som du eliminerer flere og flere af dine dårlige vaner, kan du strege dine gamle, dårlige vaner ud. Dette vil hjælpe dig til at bevare motivationen, når det bliver hårdt at holde de gode vaner ved lige.

Spørg om hjælp

Det er ikke altid nemt at tabe sig. Du behøver ikke være alene med din kamp mod overvægten. Spørg en ven om de vil begynde at træne med dig, eller holde dig ansvarlig for en af dine nye gode vaner.

Hvis der er en person, som spørger dig et par gange om ugen, hvordan det egentlig går med dine løbeture. Eller hvor meget junkfood du har spist denne uge, vil det være lettere for dig at bevare dine gode vaner. Det er fordi du ikke kun føler dig ansvarlig overfor dig selv, men heller ikke vil skuffe din ven.

Hvis du er virkelig seriøs om at tabe dig, kan du hyre en personlig træner. En personlig træner er ikke kun er person, som giver dig et træningsprogram og en diet. Det er en person, som hjælper dig, helt personligt, med at nå dine mål indenfor sundhed. De holder dig ansvarlig, og følger op på din udvikling.

Bliv ved

Hvis du virkelig vil tabe dig, er du nød til at være stædig. Det er en lang og sej kamp for at tabe sig og holde vægten nede. Måske har du oplevet, at de første 2-5 kilo var lette at skille sig af med, men at det derefter begyndte at gå langsommere. Det kan virke demotiverende, men du er nød til at holde fast i dine gode vaner.

Husk at du aldrig har tabt, før du stopper med at prøve.

Bonusinfo:

Mange personer ved slet ikke hvad det egentlig vil sige at spise sundt. Så lav din research. Kosten betyder mere end træningen når du vil tabe dig. For eksempel er olier og smør store syndere, som vi ikke tænker over i dagligdagen.

Anbefalt

Du finder kalkulatoren nedenfor. Hvis du for eksempel har et byggeprojekt i gang i haven eller bare ønsker at forstå udregningen af kubik til…

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.