Beregning af termin

Dette indlæg er især henvendt til de kvinder, der ønsker at beregne deres termin. Ved at læse indlægget bliver du klogere på hvad termin er samt, hvordan du kan beregne den. God fornøjelse med indlægget og held og lykke med graviditeten.

Tidspunktet for fødslen kan beregnes via to muligheder

Hvis du gerne vil beregne tidspunktet for din fødsel, så kan du enten regne det ud ved hjælp af din sidste menstruation eller du kan få foretaget en ultralydsscanning.

Terminen bliver betegnet som det tidspunkt du kan regne med at føde. Når du er 40 uger henne, så har du termin. Ikke alle kvinder føder præcist efter 40 uger. Mange føder enten tidligere eller senere end terminen.

Sådan kan du beregne din termin

Du kan beregne din termin ud fra den 1. blødningsdag i den sidste menstruation du har haft, hvis altså din menstruation har forløbet regelmæssigt op til. Ved at lægge 40 uger/280 dage til den første blødningsdag kan du faktisk beregne din termin. Så simpelt er det.

Hvis du ikke har regelmæssige menstruationer, så kan ovenstående beregning være en smule usikker. Derfor anbefales det at få udført en ultralydsscanning for at være helt sikker på datoen.

Typisk bliver barnets længde målt, hvis det er tidligt i graviditeten. Og hvis det er længere henne, så er det barnets hoved, der bruges til at bestemme terminen. Hvis du vælger at få foretaget en nakkefoldsscanning, så er det også muligt at få beregnet terminen ved den lejlighed.

Rigtig mange vælger først at beregne terminen ud fra menstruationen og derefter at få den fastlagt ved at få udført en ultralydsscanning. På den måde får du et retvisende billede af, hvornår terminen er. Vi håber, at du kunne bruge indlægget. Tilbage er der kun at sige held og lykke med graviditeten.

Læs også: Sådan får du hvidere tænder

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.