Den idéelle kropsvægt for kvinder

Hvis du er en kvinde, vil din ideelle kropsvægt naturligvis komme an på din kropstype og højde, såvel som dine gener. Nogle mener, at den bedste måde at beregne den idéelle kropsvægt er ved at finde dit body mass index (BMI). Så er der dem, der siger, at den bedste måde er ved at finde dit optimale talje-hofte forhold.

BMI’s standarder

Ifølge disse standarder, er dem med en BMI mindre end 18,5 sandsynligvis undervægtige. Så er der dem med en BMI på 19-25, hvilket betragtes som ideelt for de fleste mennesker. Folk med en BMI på over 25 og op til 30 er overvægtige, og dem med en BMI over 30 betragtes som fede.

Sandheden er den, at nogle mennesker måske føler, at de ser for tynde ud, når de beslutter sig for at tabe sig og komme ned på den idéelle vægt ift. BMI. Andre har en tendens til at synes, at de ser overvægtige ud, selvom de ligger indenfor den idéelle vægt.

Der er mange formodninger involveret, når det kommer til BMI, men at følge dets retningslinjer, kan alligevel være brugbart.

Se vores BMI beregner her.

Problemet med BMI

Der er nogle problemer ved at bruge BMI til at finde din idéelle kropsvægt, fordi mange ting ikke tages i betragtning i denne udregning.

Beregningen af en person udarbejdes i forhold til personens talje og deres kropsstruktur. Beregningen er ikke 100% præcis, men det er stadig en god måde at få en grov bedømmelse af, hvordan det står til med din vægt.

Det der er vigtigt at huske er, ikke kun at gå ud fra BMI eller andre måleredskaber til at bedømme dit helbred. De vil give dig en bedre idé om, hvordan det står til med din vægt, og om du bør stræbe efter at tage på eller smide vægt, for at nå din optimale kropsvægt.

Hør mere om begrænsningerne ved BMI her.

Anbefalt

Du finder kalkulatoren nedenfor. Hvis du for eksempel har et byggeprojekt i gang i haven eller bare ønsker at forstå udregningen af kubik til…

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.