Hvad er BMI (body mass index)?

BMI er en forkortelse for Body Mass Index, der – frit oversat til dansk – betyder legemsmasseindeks. Kort fortalt, så er BMI en matematisk formel for en sammenhæng mellem en bestemt person højde og vægt. Denne formel bruges oftest i forbindelse med beregning af enten undervægt eller overvægt hos en større gruppe af mennesker, men den kan dog også sagtens bruges i forbindelse med beregning af enten under- eller overvægt hos enkelte personer, men det bør dog ikke bruges til præcise målinger hos individuelle, eftersom der findes mere præcise metoder til dette.

Formlen for beregning af BMI (body mass index):

Formlen der bruges til beregning af din BMI, er overhovedet ikke særlig avanceret. Det eneste det kræver er, at du har kendskab til din eksakte vægt og højde. Formlen er som følgende: BMI = vægt / højde^2 – du skal naturligvis angive din vægt i kilogram og højden i meter. Herefter benævnes enheden med kg/m2. Hvis ikke du selv ønsker at rode med beregningen, så findes der mange værktøjer på nettet, der kan gøre det for dig.

Resultat af beregning og klasseinddeling:

BMI-resultater er blevet inddelt i en form for klasser, hvorudfra du kan finde ud af hvorvidt du er undervægtig, normalvægtig eller overvægtig. Hvis din BMI er under 18,5, så betragtes du som undervægtig, men hvis din BMI derimod er over 25, så betragtes du som overvægtig. Du kan se alle klasserne nedenfor:

• BMI < 18,5: undervægtig • BMI = 18, 5 - 25: normalvægtig • BMI = 25 - 30: overvægtig • BMI = 30 - 35: fedme klasse I • BMI = 35 - 40: fedme klasse II • BMI > 40: fedme klasse III

Det skal dog understreges, at hvis du ønsker et bedre og mere brugbart resultat for en individuel person, så bør du i stedet beregne fedtprocenten i kroppen.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.