Hvordan beregner man sit kalorieforbrug?

Hvis du eksempelvis er på kur, dyrker meget sport eller er meget bevidst om din krop, så kan det være rart at vide, hvor mange kalorier du indtager i løbet af en dag. Hvis du eksempelvis gerne vil tabe dig, så er det vigtigt, at du ikke får flere kalorier ind i kroppen end du forbrænder.

Dette indlæg vil omhandle kalorier og hvordan du beregner dit kalorieforbrug. Så er du meget kropsinteresseret, så bør du læse med her. Du vil nemlig få svaret på, hvordan man beregner sit kalorieforbrug. God fornøjelse med artiklen.

Hvad er kalorier?

En kalorie er faktisk en ældre form for energi – specielt varmeenergi. I dag bliver kalorier dog betegnet som en joule (SI-enhed) til at angive energi. En alm. kalorie bliver også betegnet som en gramkalorie. Så du skal ikke være bekymret, hvis du møder flere forskellige betegnelser for kalorier – det er højest sandsynligt det samme.

Sådan beregner du dit kalorieforbrug

Når du skal beregne dit kalorieforbrug, så afhænger det meget af din vægt samt hvor hårdt og hvor lang tid du træner. Derfor findes der ikke nogen fast formel for, hvordan du beregner dit kalorieforbrug. Det du skal gøre for at beregne kalorieforbruget er enten at anskaffe dig et pulsur, der meget præcist kan måle, hvor mange kalorier du forbrænder.

Alternativet er at benytte dig af en online kalorieberegner, hvor du meget let kan indtaste dine oplysninger herunder vægt, træningstid og træningsform. Denne kalorielommeregner kan så meget hurtigt give dig et forholdsvis retvisende resultat af, hvor mange kalorier du forbrænder ved din træning. Svømning, cykling og roning er tre typer træningsmetoder, der er kendt for at forbrænde rigtig mange kalorier grundet deres meget høje intensitet. Jo mere gas du giver den til træning, jo mere forbrænder du og jo hurtigere vil du se resultater.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.