Hvordan udregner man sin idealvægt?

Hvis du er i tvivl om du er overvægtig, så er det en god ide at beregne din idealvægt. Rigtig mange lider af overvægt, hvilket er et stigende problem både for folkesundheden samt statens økonomisk udgifter, der er forbundet med det stigende fedmeproblem. Ifølge sundhedsstyrelsen så er ca. 30-40% af alle voksne faktisk overvægtige, hvilket er et meget højt tal. Hvis man gerne vil reducere dette tal, så er motion og varieret kost en nødvendighed.

Dette indlæg vil handle om, hvordan du som person beregner din idealvægt. Hvis du går med tanker om at tabe dig, så kan det være en god ide at beregne din idealvægt både før og efter dit vægttabsforløb. På den måde kan du følge med i udviklingen af dit vægttab. Rigtig mange mennesker mangler motivation til at starte et vægttabsforløb, men i nogle tilfælde kan det hjælpe at få beregnet sin idealvægt.

Sådan beregner du din idealvægt

Typisk benytter man sig af en regnemaskine, der kan beregne dit BMI tal – altså dit Body Mass Index. BMI kan også bruges til at beregne din idealvægt. Hvis ikke du har mulighed for at benytte dig af en BMI-beregner, så kan du bruge følgende formel:

Vægt i kg / (højde i meter*højde i meter)

Et eksempel på dette kunne være: Vi forestiller os, at du vejer 75 kg og er 1,85 meter høj. Dette skal så placeres i udregningen. Det vil sige:
75 / (1,85*1,85) = 21,91

Hvis tallet er under 18, så bliver betegnet som undervægtig. Og er det mellem 18 og 25 bliver det betegnet som normalvægtig. Er tallet på 25-30 er du overvægtig. Hvis du får et tal, der er over 30 så bliver du betegnet som svært overvægtig, hvorfor det anbefales at tabe nogle kilo med det samme. At være svært overvægtig er meget farligt for dit generelle helbred.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.