Information om kroppens vandprocent

Udenpå er det svært at se. Og det er faktisk også, hvis man ser indefra. Kroppen er fyldt med en masse mand, selvom man ikke lige kan se det. Dette indlæg vil gøre dig klogere på kroppens vandprocent. Så hvis du interesserer dig for kroppen, så er dette indlæg lige noget for dig.

Man skulle tro at blod fyldte mere end vand i kroppen, men det er faktisk ikke tilfældet. Vand fylder en uhyre stol del af kroppen. Lige præcis hvor meget det fylder, kan du finde svar på længere nede i indlægget. God fornøjelse med indlægget, der handler om kroppens vandprocent.

Vand spiller en meget stor rolle for et sundt liv

Vand betyder alfa omega for en sund og stabil krop. Rent faktisk består hjernen af 85% vand. Og hvis du ikke er ordentligt hydreret vil din hjerne ikke længere kunne følge med. Det vil bl.a. føre til hovedpine, mindre koncentration og korttidshukommelse. Hvis du bare er i 1-2% vandmanglen, så vil du lynhurtigt blive dårligere til at koncentrere dig. Dette kan være yderst skadeligt, hvis du sidder i skolen eller på arbejdet og løser vigtige opgaver. Forestil dig en hel skolegang, hvor du ikke har drukket nok vand – det er altså mange ting du har gået glip af.

Hvor meget af kroppen består af vand?

Mellem 50 og 60% vand består kroppen af, hvilket må sige at være en ret stor slat. Mandekroppe består af 60% vand og kvindekroppe typisk 50%. Dette høje tal understøtter også vigtigheden af at drikke vand jævnligt. Hver dag mister kroppen 2-3 liter vand af naturlige årsager. Derfor er det vigtigt at supplere med vand i løbet af en hel dag. Du skal drikke FØR du bliver tørstig.

Et godt råd: Drik rigeligt med vand. Hellere et glas for meget end et for lidt.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.