Sådan beregner du dit BMI (mænd)

Har du mere vægt end dit hjerte kan håndtere? Fedme er et seriøst problem, og hvis du kender din legemsmasse(body mass) kan det hjælpe dig med at tage beslutninger omkring din kost og dine spisevaner.

Beregn dit BMI her

BMI, eller body mass index er en simpel beregning, der bruger din høje og din vægt. Ifølge anbefalingerne, bør du gå efter intervallet 18,5-24,9, som er “normalvægtig” på BMI-skalaen.

Vær opmærksom på, at BMI kan være upræcist. Det gælder for eksempel hvis du er ældre eller meget muskuløs. Derfor bør BMI kun anvendes som en indikator og ikke et overblik over din generelle sundhed.

BMI som mand

En anden ting at tænke over er, at BMI ikke tager højde for om du er mand eller kvinde. Undersøgelser har vist, at BMI værdien for drenge i alderen 7-16 er lidt lavere end hos pigerne. Fra 18 år og opefter, er mændenes værdi lidt højere end kvindernes.

Det er ikke noget du behøver at tænke meget over, men hav det med i overvejelserne, når du beregner dit BMI. Husk også, at BMI ikke bør være den eneste indikator du anvender, når du måler din sundhed.

Anbefalt

Du finder kalkulatoren nedenfor. Hvis du for eksempel har et byggeprojekt i gang i haven eller bare ønsker at forstå udregningen af kubik til…

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.