Kvinders fedtprocent - Regn ut fettprosent

Hvordan udregner du din fedtprocent som kvinde?

At kende sin fedtprocent er uhyre vigtigt, hvis du eksempelvis gerne vil tabe dig eller komme i god form. Med kendskab til din fedtprocent, kan du hele tiden holde øje med, hvor langt du er i dit forløb samt hvor meget du har udviklet dig. Elite sportsudøvere har en meget lav fedtprocent grundes lange og hyppige træningspas. Derfor har de også et indgående kendskab til deres fedtprocent.

I dette indlæg vil du lære, hvordan du som kvinde måler din fedtprocent. Hvis du vil tabe dig på en effektiv og sund måde, så er det bestemt værd at holde et skarpt øje på din fedtprocent. Hvis ikke du taber dit fedt, så vil du ikke se nævneværdige resultater på badevægten. Læs dette indlæg og lær, hvordan du skal måle din fedtprocent – det er lettere end du tror.

Finn din fettprosent

Alder:
Triceps (mm):
Midje (mm):
Lår (mm):

Kalkulering av fettprosent for kvinner

Du starter med å regne ut kroppstetthet med hensyn til alder og omgjør så resultatet til fettprosent ved hjelp av en formel.

Når du har målt hudfoldene (i mm) med fettkaliperen (triceps, midje og lår), gjør du følgende:

Steg 1:

1.0994921 – (0.0009929 * summen av hudfoldene på triceps, midje og lår i mm)
+ (0,0000023 * summen av hudfoldene på triceps, midje og lår opphøyd i annen)
- (0,0001392 * alder)
= Kroppstetthet

Steg 2:

Etter å ha funnet kroppstettheten må du omgjøre denne til fettprosent. Da ser regnestykket slik ut:

Fettprosent = ( (4.95/kroppstetthet) - 4,5 ) x 100

Summen av dette regnestykket er din fettprosent. Vanskelig? For enklere kalkulasjon klikk på Kalkulator, så gjør vi hele kalkulasjonen for deg!