Beregning af trekanter – Info om rumfang, areal, vinkler og sider

En trekant er en fantastisk figur. Symbolet med de tre kanter går igen i mange af verdens aller flotteste og mest spektakulære bygninger. Se bare på pyramiderne. Trekanten er også et symbol, der hersker meget spekulation om. Det gamle illuminati og korsridderne har altid været forbundet med trekanter på en mystisk vis. Men i dette indlæg er det ikke historiske trekanter vi skal snakke om, det er nærmere matematiske beregninger af trekanter. God fornøjelse med indlægget.

Rumfang
Når du skal beregne rumfang af et trekantet emne, så skal du bruge følgende oplysninger: g=grundlinje, h=højde og l=længde. Dog skal der kun bruges en 0,5 højde, når rumfanget skal beregnes. Formlen ser sådan her ud: h * g * l * 0,5.

Areal
Du kan sagtens beregne arealet af en trekant. Det eneste du skal bruge er trekantens højde og grundlinje. Formlen for arealet af en trekant er som følger: A = 0,5 * h * g. Så enkelt kan det gøres.

Vinkler
En trekant har 3 vinkler og 3 sider. Typisk bliver vinklerne og siderne betegnet som trekantens stykker. Ligegyldig hvilken trekant du har fat i, så giver alle vinklerne til sammen 180 grader. På den måde kan du altid regne en stykkes vinkel ud, hvis du i forvejen kender vinklen på de to andre.

Sider
Som tidligere nævnt så er en trekant en figur med 3 sider/kanter. Disse tre sider er forbundet, så de tilsammen danner en figur med tre kanter – altså en trekant.

Det var lidt information om trekanter. Vi håber, at du kan få gavn af det i dine matematiktimer og du klarer det godt til eksamen. Har du yderligere spørgsmål til trekanter, skal du være velkommen til at stille dine spørgsmål til os. Gerne i kommentarfeltet herunder.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.