Hvordan beregner man overfladen af en prisme?

En prisme bliver betegnet som en form for rumgeometrisk figur. Grundfladen og topfladen på prismen har størrelse og størrelse som den selvsamme polygon. Topfladen og grundfladen kan have en form som en trekant, firkant, femkant, sekskant eller en anden form for kant. Prismens topflade og grundflade er den samme geometriske form/figur. Prismens overflade mellem top- og grundflade er bestående af rektangler.

Sådan beregner du overfladen af en prisme
Det er faktisk ganske simpelt at beregne overfladen af en pris. Det du skal gøre for at kunne udregne overfladen på prismen er at udregne arealet af de enkelte firkanter. Når du har udregnet firkanternes areal, så skal du også huske at regne toppen og bundens areal ud. Til sidst lægger du alle firkanter, top og bund sammen også har du prismens samlede overflade.

Sådan beregner du rumfanget/volumen af en prisme
Man skulle tro, at det at beregne rumfang/volumen er noget slemt noget, men det er faktisk ikke tilfældet med en pris. Det eneste du skal have på plads før du kan beregne rumfanget er toppen/bundens grundflade. Og så skal du have styr på prismens højde.

Formlen for hvordan man beregner rumfanget af en prisme er som følgende:
Rumfang af en prisme = højde * grundflade

Her er et eksempel:
Vi har en prisme, der er 10 cm høj og har en grundflade på 6 cm. Disse to tal skal nu ganges med hinanden for at finde rumfanget af prismen.

Rumfanget af prisme = 10 cm * 6 cm
10 cm * 6 cm = 60 cm.

Det kan hermed konkluderes, at prismens rumfang er på 60 cm3. Så let kan du beregne prismens rumfang/volume. Måden man udregner det på kan godt sammenlignes med en kegle. Der er dog stadig store forskelle man skal være opmærksom på.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.