Hvordan beregner man overfladen af en terning?

Da vi startede i skole var noget af det første vi lærte at plusse, minusse og dividere. Derefter lærte vi, hvordan vi skulle beregne arealer, overflader, rumfang osv. af håndgribelige figurer såsom firkanter, trekanter og andre let håndterlige figurer, men har du nogensinde lært, hvordan du skal beregne overfladen af en terning?

Hvis ikke, så kan du i dette indlæg lære lige præcis hvordan du skal gribe det an, når du skal beregne overfladearealet på en terning. Det er faktisk relativ let at finde ud af, men det er altid en god ide at øve sig et par gange, så du virkelig er skarp til det, når du engang får stillet en sådan opgave af din matematiklærer. God fornøjelse med indlægget.

Sådan beregner du overfladearealet af en terning

Da en terning består af 6 firkanter, der er sat sammen, så er det faktisk relativ simpelt at udregne overfladearealet. Når du skal udregne arealet på en firkant, så siger du bare længde gange bredde – og det er faktisk samme system vi følger her.

Når du skal beregne overfladearealet, gør du følgende:
længde * bredde * 6
(du skal gange med 6 til sidst, da en almindelig terning har 6 sider/overflader)

Her er et eksempel
Vi forestiller os, at vi har en terning, der måler 2 cm i længden og 2 cm i bredden. Disse tal skal nu indsættes i formlen:

2 cm * 2cm * 6 = 24 cm2

Dette giver altså et overfladeareal på 24 cm2. Så let kan du faktisk beregne et overfladeareal på en terning. Hvis du gerne vil blive endnu bedre til at regne med terninger, så anbefales det at lave nogle opgaver selv. På den måde øver og forfiner du dine evner, hvilket kan være meget effektivt, når du skal løse opgaver i skolen, der relaterer sig til terninger.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.