Hvordan regner man kvadratroden ud?

Kvadratroden af et tal, kan forklares på mange forskellige måder. Når man kommer op i de højere klasse trin, kommer man til at lære om kvadratroden. Her kommer man naturligvis også til at møde kvadratrødder på de gymnasial uddannelser. Der er som sagt mange måder at forklare kvadratrødder på – men en af de klassiske måder er, at tallet skal opfylde ligningen der hedder. Her er t det tal vi leder efter. Dog er der en meget bedre forklaring på kvadratrødder. Denne forklaring er meget mere forståelig, og sidder hurtigt fast i hovedet. Kvadratroden af et tal, er det tal ganget med sig selv, der giver tallet.

Her ville kvadratroden af 4 eksempelvis være 2. Da 2 ganget med sig selv, netop giver 4 – sværere er kvadratroden ikke.

Finde kvadratrot på lommeregner

Man skal dog huse at lave kvadratrodstallet, når man regner med kvadratroden. Kvadratrods tallet ser således ud √. Hvis man eksempelvis ønsker at finde kvadratroden af ovenstående tal – nemlig 4 – ville man opstille det sådan her . Man kan naturligvis også regne kvadratroden ud på ens lommeregner, hvor man kan finde kvadratrodssymbolet på ens lommeregner. Udregning af kvadratroden af negative tal, er noget man ofte lære på universitet – så dette skal man ikke bekymre sig om foreløbig. Ønsker man dog at lære dette, kan man naturligvis også dette. Der er intet galt i at være foran alle de andre i klassen, og man tager derfor ikke skade af at lære det. Har man først fået styr på universitets niveauet, er den ”normale” måde at beregne kvadratroden ud på, endnu lettere. Sidder det ikke helt fast i hovedet endnu, skal vi dog ikke frygte. Her kan en lommeregner naturligvis også beregne dette.

Læs også hvordan regner man kvadratmeter ud.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.