Hvordan regner (og omregner) man med tid?

Afhængigt af, hvem man er, så kan det være svært at omregne mellem forskellige tidsenheder – nogle finder det svært, mens andre synes det er ualmindeligt nemt. Nedenfor gennemgås der en række forskellige tidsenheder, og der bliver ligeledes også gennemgået hvordan de omregnes.

Nogle tidsenheder bruges selvfølgelig mere end andre, da det langt fra er i alle tilfælde, at der er grundlag for at være præcis. De mest almindelige tidsenheder er som følgende: Normalt år = 365 dage, skudår = 366 dage, dag/døgn= 24 timer, time = 60 minutter, minut = 60 sekunder og sekund = 1000 millisekunder. Derudover findes der også en længere række af andre tidsenheder, der dog kun benyttes, hvis der er grund til at være yderst præcis med tiden. Ydermere findes der også nogle specielle tidsenheder, hvilket eksempelvis kunne være et tropisk år, der er lig 365 dage, 5 timer, 48 minutter og 46 sekunder – det er desuden den rigtige længde på et år.

Omregning mellem forskellige tidsenheder. Hvordan gøres det?

Når man skal omregne mellem forskellige tidsenheder, er det selvfølgelig bedst, hvis man kan huske størrelserne på enhederne. Dette kan eksempelvis være, hvis man skal omregne tre dage til timer – i dette tilfælde skal man være bevidst om, at en dag er lig 24 timer, da du derimod blot kan opstille dette regnestykke: 3 * 24 = 72.

Er der derimod tale om, at skulle omregne tre dage til minutter, så skal man først omregne tre dage til timer, hvorefter man omregner antallet af timer til minutter. Det ser således ud:

Fra dage til timer: 3 * 24 = 72.
Fra timer til minutter: 72 * 60 = 4320. Det vil altså sige, at der er 4230 minutter på tre dage.

Hvis du – den anden vej rundt – står og skal omregne minutter til dage, så skal man blot dividere i stedet for at gange. Hvis vi tager udgangspunkt i 2880 minutter, der skal omregnes til dage, så kommer regnestykke til at se sådan ud: 2880 : 60 = 48. 2880 minutter svarer altså derfor til 48 timer. Dette kan efterfølgende regnes om til dage: 48 : 24 = 2.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.