Hvordan udregner man rumfang af en kasse?

Hvis du står i en situation, hvor du skal regne ud, hvor meget der kan være i en kasse, så skal du regne dens rumfang, hvilket gøres ved at gange længden, bredden og højden med hinanden. Det er naturligvis en prioritet, at enhederne for båden længden, bredden og højden er de samme, da du ellers får et forkert resultat. Har du derfor forskellige enheder, så skal disse først og fremmest omregnes til samme enhed.

Det er ikke særlig svært, at regne rumfanget af en kasse og det er ligeledes heller ikke særlig tidskrævende, da det faktisk er et regnestykke, der kan løses på ganske få sekunder, såfremt du har alle informationerne klar og alle enheder er ens, da du ellers skal omregne disse, men det er dog heller ikke fordi det er spor tidskrævende, at omregne dem.

Formel for rumfang

Typisk bliver kassens længden angivet med l, bredden med b og højden med h – følger vi dette, så ser formlen til udregning af en kasses rumfang således ud: V (rumfanget) = l (længden) * b (bredden) * h (højden). Det skal dog understreges, at det er meget vigtigt, at alle enheder er ens, da du ellers ender med et ukorrekt resultat.

Nedenfor finder du et eksempel på beregning af rumfanget af en kasse, hvor der er gjort brug af rigtige tal, for at sætte det hele lidt i perspektiv.

Eksempel:

Lad os antage, at vi foran os får stillet en kasse med en længde på 9 centimeter, en bredde på 3 centimeter og en højde på 4 centimeter. For at finde rumfanget af denne kasse, så skal du blot gange de tre førnævnte tal:
V = 9 centimeter * 3 centimeter * 4 centimeter = 108 kubikcentimeter.

Anbefalt

Du finder kalkulatoren nedenfor. Hvis du for eksempel har et byggeprojekt i gang i haven eller bare ønsker at forstå udregningen af kubik til…

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.