Info om ulige regnearter

Når man starter i skolen i de unge aldre, lære man om de kendte regneregler. Her skal man kunne beregne nogle regnestykker med de basale regnestykker der hedder addition, subtraktion, multiplikation og division. Det er dog ikke alle,d er mener at de er lige nemme at tage hånd om, men det nytter ikke at give op – her skal man blot være åben for at lære noget nyt, da de er meget nyttige at kende til i ens hverdag. Disse regneformler kan som sagt være svære at lære i starten, men så snart de sidder i hovedet er de gode at kunne – lad os starte med addition.

Addition: Addition er også det man kalder for plus i folkeskolen. Her betegner man addition med symbolet +. Addition er en binær operation, da man skal have 2 tal at lægge sammen – ellers kan man ikke regne opgaven ud.

Subtraktion: Subtraktion bliver også betegnet som fratrækning. Det er det komplet modsatte af addition, da man ikke lægger noget til – men trækker noget fra hinanden. Her bliver subtraktion betegnet ved hjælp af det man kalder et minus, som ser således ud -.

Multiplikation: Multiplikation er noget lignende addition, her skal man dog lægge størrelsen af samme tal sammen. Her bliver multiplikation ofte betegnet ved symbolet X, men også dette symbol * betegner også multiplikation.

Division: Division er en af sværere regneregler. Division er det komplet modsatte af multiplikation, da man her fjernre hele størrelsen af tallene. Her bliver division oftest betegnet med en / eller med en brøkstreg. Eksempel på division kunne være 20/5. Her er 5 op i 20 lige med 4, som her er resultatet.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.