Information om det empiriske målesystem

Det empiriske målesystem er et gammelt system, der stadig fungerer den dag i dag. Der er tale om arvelig læring. Altså en læring, der er baseret på observationer og erfaringer. Du har garanteret selv benyttet dig af det empiriske system uden du har tænkt over det. Hvis du engang har givet et godt råd af den ene eller anden slags, så har du benyttet dig af systemet – for det baserer sig nemlig på erfaringer.

Hvad er det empiriske målesystem?

Et empirisk system er en enhver praksis (alle efterfølgende handlinger), der er baseret på observationer og erfaringer i stedet for videnskabelige kendsgerninger eller konkrete date. Det omfatter formodentligt sådanne ting som de lægemidler, der eksempelvis anbefales af gamle koner – med et empirisk system er der altså tale om en form for arvelig læring. Homøopatisk medicin blev faktisk engang betragtet som en form for et empirisk system.

Eksempel
Et godt eksempel på arvelig læring kan bl.a. være en god og effektiv metode til at holde myg væk fra kroppen på. Der er måske en gammel og erfaren herre, der mener, at bestemte produkter såsom vinduesrens, eddike eller aviser er en glimrende metode til at holde myggene væk på – det er altså arvelig læring, da den erfarne herre deler ud af sin viden og erfaringer. Det den erfarne herre foreslog bygger altså mere på erfaringer end decideret videnskab. Dog kan der stadig være videnskabelig teori, der understøtter virkningen af forslagene.

Dette system har især været brugt i det gamle England, hvor man tidligere helbredte folk med helbredningsmetoder, der var baseret på observationer og erfaringer. Der var altså ingen teoretisk viden bag metoderne. Det er der dog i dag – heldigvis. Systemet er ikke længere så udbredt, men i lande hvor civilisation endnu ikke er så udviklet, vil du stadig kunne finde brug af systemet.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.