Information om grundlæggende algebra

For nogle kan algebra være noget af en mundfuld. Matematiktimerne bliver pludselig meget lange og hårde, hvis ikke man har styr på sin algebra. I det her indlæg vil du få et grundlæggende kendskab til algebra. Hvad drejer det sig om og hvorfor har man algebra? Disse spørgsmål vil du få besvaret ved at læse dette indlæg. God fornøjelse med den matematiske læsning.

Hvad er algebra for noget?

Algebra er matematisk regning med bogstaver og symboler. Grunden til, at man benytter sig af bl.a. bogstaver er fordi, at man gerne vil lave nogle generelle regler, der gælder for alle tal. På den måde undgår man en masse ekstra udregninger, hvilket er uhyre smart. Algebra bliver brugt rigtig meget på computere. Det er bl.a. derfor, at det er så smart, at man undgår en masse udregninger – det sparer computeren for loadtid.

Eksempel på algebra regning

X-regning er slet ikke som talregning. Se her og find ud af hvorfor.

Et almindeligt regnestykke kan se sådan her ud:
12+7-15 = ?
Hvis ovenstående regnestykke skal laves til et algebraproblem kan det se sådan her ud:
3x+16=24 + x

I algebraregnestykket skal du finde samme sum på begge sider af lighedstegnet. X repræsenterer et ukendt tal, som du skal finde frem til. Løsningen på begge opgaver er 4, men kan altså stilles op som et almindelige regnestykke og et algebra regnestykke.

Dette var et eksempel på basal algebra, hvor man inddrager bogstaver i stedet for tal. Det kan være svært for mange at se meningen med disse bogstaver, men alt andet lige så ér det lettere at regne med dem i stedet for tal. Du undgår nemlig at skulle lave en masse ekstra udregninger, hvilket kan være meget behageligt – især for computere, der skal arbejde så hurtigt og effektivt som muligt.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.