Information om længde og målestokker – omregning fra m til dm til cm til mm

For mange år tilbage i det gamle dage, der havde hvert land og nogle gange også byder sine helt egne målestokke. Disse målestokke omhandlede både længdemål, masse, rummål og flademål. I gamle dage var eksempelvis forskel på, hvor lang en dansk og en engelsk fod var, hvilket vanskeliggjorde mange forretninger, når danskere og englænderne mødtes og handlede med hinanden. Det såkaldte SI system har faktisk rødder helt tilbage til tiden umiddelbart efter den franske revolution. Man indførte SI-systemet for at gøre det lettere at handle indbyrdes med hinanden, da hvert lands længdemål og lignende besværliggjorde hele handelsprocessen.

Omregning fra m til dm osv.

Til at starte med definerede europæerne meteren – dette var den ”nye” længdeenhed”. Meteren blev defineret som en ti-millionte-del af afstanden fra Ækvator til Nordpolen. Ti-millionte-dele var ikke til at regne med, så man kogte tingene en smule ned, så det blev lettere at regne med.

Derfor lavede man bl.a. disse længdemål herunder:
1 millimeter = 1/1000 meter
1 centimeter = 1/100 meter
1 decimeter = 1/10 meter
1 decameter = 10 meter/ 1 dam
1 hektometer = 100 meter
1 kilometer = 1000 meter

Således indførte man disse længdemål. Og disse længdemål gælder stadig den dag i dag, hvilket i sig selv er yderst imponerende.

Eksempler på omregninger

Herunder finder du lidt eksempler på forskellige omregninger inden for længdemålene. Hvis du selv vil øve dig lidt på længdemålene, så anbefales det at opstille nogle opgaver du selv kan løse.

Hvad er 34545 meter i kilometer?
Det er 34,545 kilometer.

Hvad er 543 centimeter i meter?
Det er 5,43 meter.

Her er en lidt sværere en.
Hvad er 2454 millimeter i hektometer?
Det er 0,02454 hektometer

Nu er det din tur til at lave nogle beregninger.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.