Information om reelle tal, rationale tal og irrationale tal

Inden for matematikkens verden findes der ikke bare tal. Nej disse tal er delt op i flere forskellige grupper bl.a. reelle tal, rationelle tal og irrationelle tal. Der er forskel på om et tal er reelt eller rationelt.

I dette indlæg vil du lære forskellen på de forskellige typer tal, så du er 100% klar til at give den gas i matematiktimerne. Hvis du vil have mest muligt ud af indlægget, så er det vigtigt, at du følger nøje med. Når man skal lære matematik, så er det vigtigt at koncentrere sig, ellers glemmer man det hurtigt igen. God fornøjelse med indlægget.

Reelle tal

De reelle tal skrives R. Det er alle tal, som kan skrives som en endelig decimalbrøk eller en uendelig decimalbrøk. Typisk repræsenteres de reelle tal ved en kontinuerlig linje. Hele tal og alle brøker bliver betegnet som reelle tal, da de er placeret et eller andet sted på tallinjen, der er reel.

Rationale tal

De rationale tal bliver også betegnet som rationelle tal. De rationale tal omfatter alle tal, der kan skrives op på følgende formel a/b. a er i dette tilfælde et heltal og b er et naturligt tal. Mængden af de rationelle tal betegnes som et Q.

Irrationale tal

Irrationale tal bliver også betegnet som irrationelle tal er inden for matematikkens verden alle tal, der er reelle, men IKKE rationale. Et par klassiske eksempler på et irrationelt tal kunne være pi, der er lig med 3,1415926 og kvadratroden af 2, der er lig med 1,414213. Et irrationelt tal kan være enten algebraisk eller transcendent.

Nu burde du kende den grundlæggende forskel på reelle tal, rationale tal og irrationale tal. Det er vigtigt at kende denne forskel, da man typisk vil møde disse forskellige tal i matematikbogen.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.