Information om SI-system – det metriske målesystem

Dette indlæg vil udelukkende handle om SI-systemet og dertilhørende historie. Hvis du ikke ved, hvad SI systemet er for noget, så anbefales det kraftigt at læs med her. SI systemet er nemlig en meget stor del af vores hverdag hvad angår målinger. Så læs med her og bliv klogere på hvad for et system SI systemet er.

Hvad er SI-systemet?

SI systemet også betegnet som SI er et internationalt enhedssystem, der blev etableret tilbage i 1960 af Meterkonventionens medlemslande. Formålet med systemet var at skabe et enhedssystem, der fungerede i praksis, og som samtidig kunne bruges til alle typer af målinger herunder elektriske, kemiske og mekaniske.

SI-systemet har sin oprindelse i det gamle metersystem, der oprindeligt var baseret på de to enheder: Meter og kilogram. i 1889 blev basisenheden ”sekund” tilføjet, hvorfor systemet dengang hed MKS. I løbet af de sidste 60-70 år har systemet skiftet navn flere gange indtil 1960, hvor SI blev fastlagt. Det har heddet SI siden da.

Hvad er fordelene ved et SI-system?

Den helt store fordel ved sådan et system er selvfølgelig, at det kan benyttes på tværs af landegrænser uden, at der er nogle lande som kommer i problemer. Det er bl.a. derfor, at SI indgår centralt i en WTO aftale om tekniske handelshindringer – nærmere bestemt er det TBT-aftalen. Som medlem af meterkonventionen er man ikke forpligtet til at indføre systemet ved lovgivning. Men systemets effektivitet har alligevel fået rigtig mange lande til at implementere det i deres samfund. Det er overraskende at et land som USA ikke har implementeret systemet i deres samfund. Der er ingen tvivl om, at SI er et fantastisk system, der gør det meget lettere at kommunikere med andre lande hvad angår måleenheder og lignende.

Hvis du vil vide mere om SI systemet, anbefales det at gå på dit bibliotek eller søge på relevante samfundshjemmesider.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.