Sådan omregner du Fahrenheit til Celcius og omvendt

Vil du gerne lære, hvordan du skal omregne den ene temperaturskala til den anden? Her på siden kan du lære at omregne Fahrenheit til Celcius og den modsatte vej.

Det tager ikke mere end to minutter at lære, når først du har formlen på plads. Inden du får at vide, hvordan du skal gøre, kan du starte med at læse om, hvad Fahrenheit og Celcius egentlig er.

Hvad er Fahrenheit og Celcius?

Fahrenheit og Celcius er to forskellige temperaturskalaer, der begge er opkaldt efter henholdsvis en opfinder og fysiker. Temperaturskalaerne bliver brugt til at måle, hvor varmt eller koldt noget er. Her i Danmark bruger vi i langt de fleste tilfælde Celcius som temperaturskala.

Sådan omregner du Fahrenheit til Celcius og omvendt

Herunder kan du se de to forskellige formler du skal gøre brug af.

Fra Fahrenheit til Celcius: (Fahrenheit – 32) / 1,8 = Celcius

Fra Celcius til Fahrenheit: Celcius x 1,8 + 32 = Fahrenheit

Regneeksempel
Forestil dig, at du gerne vil omregne 10 Fahrenheit til Celcius. Du gør følgende:

(10 – 32) / 1,8 = -12,2 Celcius

Så simpelt er det at omregne mellem de to temperaturskalaer.

Hvis du skal regne den anden vej rundt – altså fra Celcius til Fahrenheit – så benytter dig bare af den anden formel og følger den. Hvis du følger den til punkt og prikke, så burde du ikke få problemer med at regne den ud.

Det er en rigtig god egenskab at kunne omregne mellem de to temperaturskalaer, da du typisk skal kunne gøre det i forbindelse med en matematikopgave, eller hvis du blot gerne vil vide, hvad temperaturen helt præcist er nogle steder i udlandet.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.