Udregning af tid, distance og hastighed

I mange tilfælde kan det være ret smart at kunne regne lidt med tid, distance og hastighed. Især hvis du er sportsmand og hele tiden skal forbedre dig. Lad os sige, at du er cykelrytter og gerne vil udregne din gennemsnitsfart på din cykeltur, så du har mulighed for at sammenligne med andre ture. Det kan også være, at du er 100 meter løber og gerne vil udregne, hvor hurtigt du løb.

I dette indlæg vil du lære at regne med tid, distance og hastighed. Så koncentrér dig og følg godt med nu. Det er nemlig det det kræves, hvis du vil være god til matematik – koncentration.

Tid udfra distance og hastighed

Formel: afstand / hastighed
Eksempel:
Lad os sige, at du løber 5 kilometer med 8 kilometer i timen. Dette giver en tid på 37 min. og 30 sekunder.

Distance udfra tid og hastighed

Formel: hastighed * tid
Eksempel:
Lad os sige, at du løber i en time og 20 min. med 12 kilometer i snit. Dette giver en distance på 16 km.

Hastighed udfra distance og tid

Formel: 60 / ((min + sek/60)/km)
Eksempel:
Lad os sige, at du løber 6 km på 25 min. Dette giver dig en hastighed på 14,4 kilometer i timen.

Med ovenstående eksempler og formler burde du nu være i stand til at udregne forskellige ting og sager, når du eksempelvis er ude at løbe, cykle, svømme og lignende. Det er en rigtig god ide at holde øje med sine resultater, så man løbende kan forbedre sig. Professionelle sportsmænd og kvinder måler deres resultater hver evige eneste gang de træner, fordi det er så vigtigt for dem at præstere bedre næste gang. Hvis du løber meget i din fritid og gerne vil blive bedre, så prøv at begynd med at måle dine resultater.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.