5 af verdens bedst betalte jobs

Der er en stor sammenhæng mellem de længste uddannelser og de bedst lønnede jobs. Hvis skal til at i gang med din uddannelse og vil vide, hvilke jobs der giver de bedste lønninger, er det vigtigt, at du laver din research.

Her er 5 af de bedst betalte jobs i Danmark og i verden.

Pilot

Uanset om du skal sydpå på businessrejse eller du rejser over Atlanterhavet for at tage på ferie, skal du rejse med et internationalt flyselskab, hvis du gerne vil nå det indenfor rimelig tid. Både piloten, andenpiloten og flyingeniøren tjener mange penge. Selvom det måske ikke virker som om, at andenpiloten har særligt meget at lave, bærer de en essentiel del af ansvaret med at assistere piloten og kontrollere den anden halvdel af det store styreapperat.

De bedste betalte piloter tjener ca. 125.000kr om måneden, eller 1.500.000kr om året.

Advokat

Advokater har en meget vigtig rolle i vores samfund. De beskytter både uskyldige mennesker og sørger for de skyldige bliver retfærdigt behandlet. Dommere er også en stor del af retssystemet, men de som regel tjener langt end advokaterne gør. Advokaterne ses ikke altid på som “de gode”, da de kan være med til at hjælpe kriminelle med at gå fri og ofte tager overbetaling.

Hvor meget en advokat tjener kommer, ligesom med alle andre jobs, an på deres firma. Som offentligt ansat advokat, tjener ikke nødvendigvis kassen, mens partnere i de store advokatfirmaer kan hive mere end 5 millioner hjem årligt.

Projektledende ingeniør eller arkitekt

En projektledende ingeniør og arkitekter planlægger, leder og organiserer store projekter, såsom store bygninger. Når en stor bygning er under opførelse, udføres arbejdet ofte af et firma i bygge- og anlægsbranchen. Dette firma ledes som regel af et arkitektonisk planlægningsfirma, som ledes af en arkitektonisk leder.

Det betyder, at i sidste ende tages de fleste betydningsfulde beslutninger af den arkitektoniske leder.

CEO

Titlen Chief Executive Officer, eller administrerende direktør, er givet til lederen, der som regel ejer eller leder en organisation eller virksomhed. Da det er alt, der definerer en CEO, er jobbeskrivelsen ikke særlig præcis. Den indeholder som regel mange forskellige typer af opgaver, alt efter hvilken type virksomhed, han eller hun leder.

Normalt udfører en CEO en masse papirarbejde og tager vigtige beslutninger for en virksomhed. Dette kan inkludere handler med andre virksomheder, indkøb og ansættelse af nye medarbejdere. Ofte har en CEO assistenter til at tage sig af alt fra små opgaver, de ikke selv ønsker at udføre til at håndtere deres tidsplan.

En CEO kan selvsagt hive flere millioner hjem om året, men hvor meget en CEO tjener kommer helt an på virksomheden.

Speciallæge

Som læge kan du have speciale på flere forskellige områder. Det kan fx være som dermatolog (hudlæge) eller oftalmolog (øjenlæge). En speciallæge har læst til læge på universitetet, dvs. læs medicin og klinisk basisuddannelse. Herefter har han/hun taget en videreuddannelse indenfor et af de medicinske specialer.

Det tager mange års efteruddannelse at blive speciallæge, normalt 5-6 år, og det er helt normalt at have sin egen praksis som speciallæge.

Lønniveaut ligger som regel på omkring de 75.000kr om måneden.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.