Beregning af ejendomsskat – værd at vide om ejendomsskat

I dette indlæg sætter vi fokus på ejendomsskat. Du vil bl.a. lære lidt om beregning af ejendomsskat samt generel information om denne type skat. Så spids ørerne (i dette tilfælde øjnene) og lær mere om hvad ejendomsskat er for noget.

Hvad er ejendomsskat?

Ejendomsskat bliver betegnet som en ad valorem afgift. Ejeren af en ejendom eller grund skal betale denne skat til staten. Skatten af ejendommen beregnes af grund/ejendomsværdien. Det vil altså sige, at det beløb du skal betale afhænger af den værdi som din ejendom/grund er tilegnet. Måden man opkræver denne type skat på kan både variere afhængig af, hvilket land eller region du bor i.

I Danmark kaldes ejendomsskatten også for grundskyld eller jordrente. I Danmark beregner vi skatten som en promille af grundens ejendomsværdi. Skatten bliver betalt til den kommune, hvor ejendommen er placeret. Så har du et hus i Ikast kommune, så er det i Ikast du skal betale.

Sådan beregner du ejendomsskatten

Du beregner din ejendomsskat ved at tage 1 procent af din boligs ejendomsværdi. Du finder ejendomsværdien i den offentlige ejendomsvurdering, der findes af din ejendom.

Hvis du er i tvivl om noget ang. din ejendomsskat, så anbefales det at tage kontakt til SKAT eller en skatterådgiver i din kommune. Ham eller hende kan helt sikkert hjælpe dig videre med dine spørgsmål. Der kan nemlig tit og ofte opstå spørgsmål i forbindelse med ejendomsvurdering, skat og lignende. Derfor er det bedst du kan gøre at tage direkte kontakt til en skattemedarbejder.

Vi håber, at du har fået gavn af denne artikel og lært mere om ejendomsskatter end du vidste før du startede med at læse artiklen. Hvis du har spørgsmål til artiklen, så skal du være meget velkommen til at benytte kommentarfeltet herunder. Tak fordi du læste med.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.