Beregning af folkepension

I denne artikel vil du kunne læse om folkepension samt hvordan du beregner den. Størrelsen af din folkepension kan være sat ned, hvis du eksempelvis ikke altid har arbejdet i Danmark. Omvendt kan beløbet også være sat op, fordi du eksempelvis er gået på folkepension senere end du faktisk havde ret til. Læs dette indlæg og bliv klogere på folkepension samt hvordan du beregner den.

Sådan ser din folkepension ud, hvis du arbejder

Som udgangspunkt er grundbeløbet på ca. 69.600 danske kroner om året (2013) før skat. Pensionstillægget for enlige er samtidig ca. 72.300 danske kroner (2013) og ca. 34.900 danske kroner for samlevende og gifte (2013).

Hvis du måtte have indtægter fra dit arbejde, kan grundbeløbet godt blive sat ned. Og det samme er tilfældet med pensionstillægget, hvis din samlever har andre indtægter fra eksempelvis arbejde eller pensioner.

Hvis du vil have et retvisende svar på, hvad du kan forvente i folkepension, så bør du tage kontakt til din kommune.

Hvad er folkepension?

Folkepensionen bliver betegnet som en offentlig og social pension, der skal sikre alle en indkomst efter de har passeret pensionsalderen (den er pt. 65 år). Man forventer, at pensionsalderen bliver hævet med 2 år i perioden 2019-2022.

Hvis man gerne vil have folkepension er der nogle regler som skal være opfyldt. Du skal bl.a. have dansk statsborgerskab, du skal have fast bopæl her i Danmark, og du skal have boet i Danmark i mindst 3 år fra du er fyldt 15 år. til du når folkepensionsalderen. Der er faktisk en række undtagelser for at få folkepension, men disse undtagelser skal du snakke med din kommune om.

Vi håber, at artiklen har været til gavn og at du nu er blevet klogere på folkepensionen. Hvis du har spørgsmål skal du være velkommen til at benytte dig af kommentarfeltet herunder.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.