Beregning af kørselsfradrag

Denne artikel vil handle om kørselsfradrag samt hvordan du beregner fradraget. Hvis du gerne vil blive klogere på kørselsfradrag, så anbefaler vi, at du læser med her.

Det er muligt at få kørselsfradrag, hvis der er længere end 12 kilometer til dit arbejde. Selve fradragets størrelse afhænger af, hvor mange dage du kører om året samt hvor langt du kører. De udgifter der måtte være forbundet med din transport tæller ikke med – transportmidlet heller ikke. Du kan faktisk få kørselsfradrag ved alt lønnet arbejde. Studiejob og løntilskudsjob tæller også med. Dog ikke SU.

Det du får i kørselsfradrag er ikke ensbetydende med det løb du rent faktisk får udbetalt. Hvis vi eksempelvis siger, at du har et fradrag på 15.000 kr., så sparer du rundt regnet 5000 kr. i skat. Man siger som hovedregel, at man sparer 1/3 af kørselsfradragsbeløbet.

En rigtig god ide er at skrive dit kørselsfradrag på din forskudsopgørelse. Ved at gøre dette så får du nemlig dit fradrag løbende i løbet af året i stedet for at få penge tilbage fra skat i slutningen er året. Hvis din kørsel skulle ske at ændre sig i løbet af året, så husk at få det rettet i forskudsopgørelsen, så du ikke står med en ubehagelig overraskelse sidst på året.

Beregning af kørselsfradrag

Vi anbefaler at benytte dig af SKAT.dk’s beregner, da den hurtigt og nemt kan beregne din kørselsfradrag. Du skal blot indtaste dine oplysninger, og så klarer beregneren resten for dig – hurtigt og simpelt.

Vi håber, at du har fået gavn af at læse denne artikel om kørselsfradrag. Man kan ligeså godt spare pengene på kørslen, når det er muligt. Hvis du har spørgsmål til artiklen, så er du meget velkommen til at benytte dig af kommentarfeltet herunder. Tak fordi du læste med.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.