Guide til at finde arbejde som backpacker eller rejsende

Hvis du elsker at rejse eller er backpacker ved du, at det kan være rart med nogle ekstra penge på lommen, når du er on the road. At arbejde mens du rejser, vil hjælpe dig med at nyde dine rejser endnu mere, og du kan møde potentielle rejsekammerater gennem dine jobs.

Det kan ofte være svært at finde et arbejde og måske endda lidt overvældende i begyndelsen. Her er vores bedste råd til at finde jobs, mens du rejser:

De letteste måder at finde rejsearbejde

Hav dit CV klar før du ankommer til din destination

Selvom du vil have nok at forberede før du rejser, vil det hjælpe dig meget, hvis dit CV eller din ansøgning allerede er klar til læsning, når du ankommer.

Læs vores guide til et godt engelsk CV her.

Læg et rejsebudget

Prøv at lægge et budget, så du har penge nok til en måned, hver gang du begynder en ny jobsøgning. Dette vil hjælpe dig med at slappe mere af, da du ikke ved at gå i panik pga. pengemangel.

Start tidligt

Hvis du begynder din jobsøgning allerede før du tager afsted, vil det være lettere for dig at finde et arbejde. Hvis du søger 3 måneder før du ankommer til dit rejsemål, vil du alt andet lige have en langt større chance end en person, der går fra arbejdsplads til arbejdsplads og forventer at kunne starte næsten morgen.

Hvis du vil have en endnu større chance, så lad være med at gå efter de helt store byer. Se om du kan finde arbejde i mindre byer, hvor konkurrencen ikke er ligeså hård. Hvis du virkelig har rejselyst, vil dette også give dig en bedre indsigt i den lokale kultur, som man ikke altid finder i de største byer.

Vær åben

Det er en no-brainer, at du er nød til at være åben overfor arbejde mens du rejser. Du er nød til at være åben i det hele taget som backpacker. Du er ikke garanteret et højt profileret arbejde, og nogle gange er du nød til at tage hvad du bliver budt. Husk at det kun er i en kort periode, og at du kan bruge pengene på de mere sjove ting på din rejse.

Forslag til jobs

Bliv engelsklærer
Hvis du skal til sydøst Asien, er der gode muligheder for at blive engelsklærer og tjene ganske godt på det. Dette virker specielt godt, hvis du planlægger at blive det samme sted mere end en uge ad gangen. Du er selvfølgelig nød til at have gode engelskkundskaber for at kunne udføre denne slags arbejde.

Arbejd i dit hostel
Dette er en af de mest populære løsninger, specielt for backpackere. Hostels er ofte åbne for at give dig et job mens du rejser. Det vil betyde at du kan bo gratis på dit hostel og samtidig tjene lidt penge. Eftersom et hostel er et internationalt miljø, er det selvfølgelig vigtigt, at du har sprogkundskaberne med dig. Det er vigtigt for hostels at kommunikere effektivt til så mange forskellige slags personer som muligt.

Hostelworld har deres egen guide til hvordan, du kan sikre dig et hosteljob mens du backpacker. Læs den her.

Arbejd for husly
Dette er også kendt som WWOOFing. World Wide Opportunities on Organic Farms. WWOOF er en organisation, som hjælper frivillige og økologiske landmænd med at finde hinanden. Du kan arbejde med landbrug og lære om en bæredygtig livsstil mens du rejser, får mad og tag over hovedet.

WWOOF er selvfølgelig ikke den eneste måde du kan arbejde for husly på, men begrebet er blevet normalt for at arbejde for husly i backpackermiljøet.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.