Hvordan beregner man sin årsløn, når man kender timelønnen?

At holde styr på sin løn er en meget vigtig del af livet. Først og fremmest vil man gerne undgå at blive snydt af sin arbejdsgiver, der muligvis har glemt at regne nogle løntimer med. Måske vil man også gerne regne lidt på, hvad man i fremtiden vil tjene, hvis man eksempelvis gerne vil købe et hus eller en anden større investering.

Dette indlæg vil omhandle årsløn og timeløn. Vi vil især beskæftige os med måden at beregne sin årsløn på, når man kender sin timeløn. Så hvis du vil lære, hvordan du skal bære dig ad med det, så følg godt med her. God fornøjelse med artiklen og husk nu at være koncentreret.

Sådan gør du
Du kan meget let beregne din årsløn, hvis du allerede kender din timeløn. Det smarteste du kan gøre er at finde ud af, hvor mange timer du arbejder om dagen og hvor mange dage du er på arbejde om året. Hvis du kender til de to faktorer, så har du næsten allerede regnet det ud. Herunder vil du kunne se et eksempel på, hvordan du skal gøre, når du gerne vil beregne din årsløn.

Eksempel
Lad os sige, at du arbejder 7 timer om dagen. Og på et helt år arbejder du 230 dage. I dette eksempel er der ikke taget forbehold for sygedage og lignende. Det skal du selvfølgelig gøre, hvis du vil beregne helt præcist hvad din årsløn er.

Men nu kender vi de to faktorer , nemlig 7 og 230. Nu mangler vi bare din timeløn. I dette tilfælde er timelønnen på 200 kr. Nu er vi faktisk klar til beregne din årsløn.

Du skal sige:
7 (timer om dagen) * 230 (arbejdsdage om året) * 200 (timeløn) =
Det er lig med = 280.000 kr.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.