Information om bruttoløn og udregning

Hvad er bruttoløn for noget? Hvis du ikke ved hvad bruttoløn er, så anbefaler vi at du læser dette indlæg. I dette indlæg vil vi nemlig beskæftige os med bruttoløn. Vi vil forklare hvad det er osv. Ydermere vil vi vise dig, hvordan du beregner din bruttoløn. Så læn dig tilbage og bliv klogere. God fornøjelse med indlægget.

Hvad er bruttoløn?

Helt konkret så er bruttoløn beløbet før betaling af AM-bidrag, ATP, skat og andre offentlige ydelser. Det er altså den løn du er blevet aftalt af din arbejdsgiver. Hvis du er blevet lovet 140 kr. i timen, så er din bruttoløn 140 kr. i timen. Hvis du er i tvivl om, hvad din bruttoløn er, så kan du med fordel kigge på din ansættelseskontrakt. Heri burde det nemlig fremgå klart og tydeligt.

Sådan udregner du din bruttoløn
Hvis du gerne vil udregne din bruttoløn pr. måned, så læs med her. Hvis vi siger, at du af din arbejdsgiver er blevet lovet en timeløn på 150 kr. og arbejder 37 timer pr. uge, så kan vi ret hurtigt beregne din bruttoløn pr. måned.

Sådan gør du:
Det eneste du skal gøre er at gange din timeløn med antal timer du arbejder pr. uge og derefter gange dette med antal uger du arbejder pr. måned (typisk 4).

Hvis vi følger vores eksempel, så giver det en bruttoløn pr. måned på:
150 * 37 * 4
Dette giver 22.200 kr. Det vil altså sige, at 22.200 er din bruttoløn pr. måned. Det er så den løn du skal betale skat af.

Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller lignende til bruttoløn, så skal du være velkommen til at skrive i kommentarfeltet herunder. Vi håber du fik noget ud af at læse indlægget og at du fremover ingen problemer har med at finde ud af hvad bruttoløn er.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.