Information om nettoløn og udregning

Hvad er nettoløn? Har det nogen betydning for mig og min løn? Hvis du gerne vil have svar på dine spørgsmål om nettoløn, så anbefaler vi, at du bruger lidt tid på at læse dette indlæg. Indlægget vil nemlig udelukkende beskæftige sig med nettoløn. I indlægget vil du finde forklaringer på hvad nettoløn er og hvordan du kan udregne din nettoløn. Læn dig tilbage i stolen og læs artiklen. Så lover vi, at du bliver klogere på nettoløn. God fornøjelse med artiklen.

Hvad er nettoløn?

Nettoløn er det beløb du får fra din arbejdsgiver EFTER der er trukket skat, AM-bidrag, ATP og andre eventuelle offentlige ydelser. Man siger også, at nettolønnen er den løn du helt konkret har til rådighed, når du modtager den. Du kan på din lønseddel se, hvad din nettoløn er. Af lønsedlen fremgår det nemlig, hvad der er blevet trukket i skat, AM-bidrag, ATP, offentlige ydelser osv. Forskellen på bruttoløn og nettoløn er, at bruttolønnen er den løn, hvor der ikke er trukket noget som helst. Det er altså den løn du af din arbejdsgiver er blevet lovet til jobsamtalen.

Sådan beregner du din nettoløn

Hvis du gerne vil beregne din nettoløn, så skal du kende til følgende faktorer: bruttoløn, hvad der skal trækkes i skat, AM-bidrag, ATP og lignende. Hvis ikke du kender til disse faktorer kan du ikke beregne din nettoløn.

Måden du beregner nettolønnen på er ganske simpel. Du opstiller bare de forskellige som et regnestykke. Øverst har du bruttolønnen. Bruttolønnen skal du så fratrække skat, AM-bidrag, ATP, offentlige ydelser og lignende. Når disse er fratrukket, så står du faktisk tilbage med nettolønnen. Så simpelt er det faktisk. Der findes mange lommeregnere på nettet, hvor du bare kan indtaste oplysningerne, så beregner lommeregneren nettolønnen for dig. Ganske smart.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.