Udregning af feriepenge + udbetalingsdato

Det er en fantastisk tid på året, når der tikker feriepenge ind på kontoen. Så er der lidt ekstra penge til ferien, som man kan bruge på hvad man vil. Måske vil man gerne ud at rejse, også er en ekstra slat penge jo altid at foretrække. Måske vil du gerne have noget nyt tøj for dine feriepenge eller noget helt tredje.

Dette indlæg skal omhandle udregning af ferie plus udbetalingsdatoen. Du vil lære hvordan man udregner sine feriepenge og du vil samtidig få at vide, hvornår udbetalingsdatoen finder sted. Så interesserer du dig for feriepenge og kan du lide at modtage dem, så bør du læse med her. God fornøjelse med indlægget.

Udregning af feriepenge

Dine feriepenge udgør 12,5 procent af din ferieberettigede løn i dit optjeningsår. For ferieåret 1. maj 2012 til 30. april 2013, så er det 12,5 procent af den optjente løn du har fået i 2011.

Hvad er den ferieberettigede løn?

Det er først og fremmest din personlige bruttoløn, måske din præstationsløn og overarbejdsbetaling og provision.

Hvis du gerne vil beregne din ferieberettigede løn, så skal du huske at fratække den løn, der er blevet givet til dig under ferien.

Sådan beregner du dine feriepenge:

Ferieberettiget løn * 0,77,5 = feriepenge
eller
ferieberettiget løn * 12% = feriepenge

Udbetalingsdato

For at få dine feriepenge udbetalt, skal du holde noget ferie. Du kan få dine penge en måned før din første ferie. Og den første mulige ferie er d. 1. maj. Det vil sige, at du tidligst kan få dine penge d. 1. april. Når du har anmodet om at få dine feriepenge vil de blive overført til din NemKonto. Når først de er overført, så kan du bruge af dem.

Håber du kunne bruge indlægget. Ellers må du skrive en kommentar herunder.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.