5 gode råd til sikkerhed på internettet

Hvordan forbedrer du din sikkerhed på internettet? Vi hører ofte om det cookies, data tracking, hackere osv. Af den grund har du sikkert også hørt om vigtigheden af at du beskytter dig, når du færdes på nettet.

I dag er det heldigvis sådan, at langt de fleste hjemmesider er sikre. Alligevel sker der af og til hackerangreb, og store virksomheder mister menneskers personlige data. Der kan være tale om kreditkortoplysninger og lignende.

Når det kommer til sikkerhed på internettet, kan det være svært at vide hvad der virker. Hvad kan du selv gøre, for at beskytte dig?

I denne artikel hjælper vi dig med at skabe et overblik over, hvordan du forbedrer din sikkerhed på internettet.

Lær mere om hacking her

Sådan forbedrer du din sikkerhed på internettet

1. Undgå at bruge de samme kodeord

Mange af os en vane med at bruge de samme kodeord til alle vores email adresser, sociale medier og andre login-sites.

Det gør livet lettere, fordi det er nemt at huske. Problemet med at bruge det samme kodeord igen og igen er åbenlyst. Skulle en hacker finder frem til dit kodeord på én side, har han allerede din kode til andre sider.

2. Tryk ikke på ukendte links

Du har garanteret oplevet at få spam i din email indbakke. Du ved sikkert også bedre end at klikke på dem. Det samme gør sig gældende med andre links, du finder andre steder på nettet.

Noget der bruges meget i dag er forkortede links. Forkortede links skabes, så det er muligt at analysere internet traffik mm. Her er f.eks. et forkortet link til vores artikel om alkohol og træning: goo.gl/JhV7KW

Hvis du ser et forkortet link, så sørg for at det kommer fra en pålidelig kilde før du trykker på det.

3. Sikkerhed og online handel

Handel på internettet kan være usikker, både med private og virksomheder. Mange online butikker beder dig om din adresse og andre personlige data, som kan blive hacket.

Forsøg udelukkende at handle på hjemmesider, som er troværdige, og giv aldrig personlige data. Du kan eksempelvis anvende Trustpilot til at tjekke om en hjemmeside er pålidelig eller ej.

Hvis du skal lave en overførsel, så tjek også, at du er forbundet til https, og ikke http.

4. Antivirus programmer og firewall

Sørg altid for at din antivirus software er up to date. Samtidig skal du huske, at den altid skal være slået til. Husk også at følge programmets anvisninger.

Hvis du bruger Windows, så tjek om Windows Firewall er slået til. Du kan bruge Windows’ søgefunktion til at finde Firewall og kontrollere, at den er slået til. Dette vil øge din sikkerhed på internettet væsentligt.

5. Brug af internettet på delte computere

Hvis du bruger en computer, f.eks. på bibliotektet, kan det være en god idé at tage ekstra sikkerhedsforanstaltninger. Hvis du bruger Google Chrome, kan du anvende inkognitotilstand. På den måde lagres ingen af dine data på internettet, heller ikke når du logger ind på et login-site.

Vil du ud af inkognitotilstand igen, skal du blot lukke browser-vinduet.

Det var vores 5 tips. Det behøver ikke være nogen jungle at holde sin sikkerhed på internettet på et godt niveau. Det handler i mange tilfælde blot om sund fornuft. Brug forskellige kodeord, tryk ikke på skumle links og få et godt antivirus program.

Vi håber denne artikel har hjulpet dig med at forbedre din sikkerhed på internettet. Hvis du har nogle spørgsmål, så tøv ikke med at stille dem.

Anbefalt

Du finder kalkulatoren nedenfor. Hvis du for eksempel har et byggeprojekt i gang i haven eller bare ønsker at forstå udregningen af kubik til…

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.