7 Tips til at tage et godt billede

Når du ser dig omkring på internettet, ser du garanteret en masse fantastiske billeder af mad, rejser, seværdigheder og personer. Smartphones og digitale kamera har revolutioneret fotografiets verden, og hver eneste dag uploades mere end 300 millioner billeder, bare til Facebook.

Det betyder også, at alle som ejer en smartphone eller et digitalt kamera, pludselig kan være fotografer, som viser deres værker til verden. Hvis du gerne vil blive bedre til at tage billeder og få dem til at se fede ud, så kommer her vores bedste tips til at tage bedre billeder.

Placer ikke dit objekt i midten

Dette er en fejl, som mange begår. Hvis du tager et billede af en person på en strand, så tag billedet, så de står enten i venstre eller højre side, med stranden i baggrunden. Du har sikkert hørt om det gyldne snit i skolen?

Hvis du tager et portrætbillede er det selvfølgelig anderledes, da landskabet ikke er af betydning.

Landskabsbilleder

Hvis du tager billeder i landscape mode, så kig efter linjer i landskabet. Er der en horisont eller en naturlig linje, såsom en gade eller en sandkant? Nogle gange kan du kigge efter noget symmetrisk eller et mønster, som til sidst bliver brudt.

En af de mest almindelige fejl, som fotografer begår, når de tager landskabsbilleder er, at de kun tager billeder af landskabet. Der er altså intet objekt i fotografiet. Dette giver god mening i virkeligheden, men på et billede skaber det karakter, hvis der er et træ i forgrunden, som får bjergene i baggrunden til at se endnu mere majestætiske ud.

Fan af Instagram?

Hvis du elsker at tage fotografier, deler du dem sandsynligvis også på Instagram. Hvis du er iPhone bruger, kan du tage billeder i square mode i stedet for landscape mode, så du kan poste dine billeder direkte til Instagram. På den måde behøver du ikke at croppe dine billeder, som er taget som landskab.

Udnyt naturlig belysning

Slå det automatiske lys fra og udnyt naturligt lys så meget som muligt. Blitzen på din telefon giver en “hård” belysning, som sjældent ser godt ud på billeder. Hvis du tager billeder af mad, så tag billedet ved dit vindue.

Hvis du tager billeder af personer, så vær sikker på, at der falder lys i ansigtet på dem. I virkeligheden kan vi sagtens se en person, selvom de står i skyggen, men med et kamera, kan det blive virkelig mørkt.

Tag mange billeder

Uanset hvad du tager billeder af, er det sjældent det første, der er det bedste. Du kommer til at tage de bedste billeder, hvis du tager et billede om mange gange. Det kan måske tage lang tid, men selv de bedste fotografer offentligører som regel ikke mere end 5% af de billeder de tager.

Skaf det rigtige grej

For at komme i gang med at tage billeder, behøver du egentlig ikke andet end din mobiltelefon. Hvis du allerede har taget billeder i noget tid og er mere seriøs omkring fotografi, er der udstyr, som er meget essentielt at have med sig.

For det første skal du have en godt stativ. Glem en billig model, hvis du vil arbejde med rigtig HDR (High Dynamic Range). En god trefod kan du bruge på enhver overflade, så den står helt stille. Dette er specielt vigtigt, hvis du vil tage billeder under lang eksponering. Det bør også være muligt at fastgøre din iPhone eller smartphone til din trefod.

Redigér dine billeder

Billedredigering er super, super vigtigt i dag og du kan få dine billeder til at se meget bedre ud. Det tager meget kort tid at få gode billeder til at se fantastiske ud. Du kan bruge en app som Snapseed, som er gratis i iTunes eller Google Play. Det gør en stor forskel hvis, når du har tilpasset lys og skygger.

Selv hvis du ikke synes du er særlig god med det, er der masser af filtre og funktioner at vælge mellem, som er meget brugervenlige. Din telefon har også et indbygget redigeringsprogram, som du frit kan anvende til lave dine billeder endnu pænere.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.