3 tips til at være en god mor

Mange mødre går ind i forælderfasen med flere forventninger om, hvad det vil sige at være en god mor. Ud fra hvordan din egen mor var, hvad samfundet siger og hvad dine venner og bekendte forventer af en god mor.

Alle disse ting har indflydelse på hvordan du selv mener en god mor bør være. Det spændende ved at blive mor er, at der ikke er nogen træning eller nogen jobsamtale. Man bliver ligesom bare kastet ud i det.

Her er vores 3 tips til hvordan man er en god mor.

1. Vis ubetinget kærlighed

Vi har næsten allesammen fået at vide på et eller andet tidspunkt, at vi bare skal være os selv. Det er et rigtig godt råd, som du også kan give til dine egne børn.

Når det så er sagt, så husk at elsk dine børn uanset hvad. Vis dit barn ubetinget kærlighed. Hvis de får halv-dårlige karakterer i skolen, så elsk dem uanset hvad. Hvis de barn får gode karakterer, så elsk dem uanset hvad. Uanset hvordan dit barn klarer sig i enhver form for aktivitet, skal det altid kunne regne med sin mor (og får for den sags skyld).

Hvis du viser ubetinget kærlighed, vil dit barn ikke føle sig presset fra din side til at leve op til de forventninger, som vi alle kan komme til at pådutte hinanden.

2. Vær en god mor, ikke en perfekt mor

For det første: den perfekte mor findes ikke. Du har måske en forestilling om hvordan du burde være som mor. Husk at du er en god mor, så længe du tager dig godt af dit barn. Du behøver ikke kunne købe det dyreste legetøj, det bedste mærketøj osv.

Lidt i forlængelse af ubetinget kærlighed, så skal du elske dig selv. Ligesom du elsker dit barn, selv når det begår fejl, så skal du også elske dig selv, selvom du begår fejl. Alle begår fejl, specielt som forælder. Det vigtige er, at du lærer af dine fejl og hele tiden forsøger at forbedre dig som mor.

Det er lidt ligesom i flyveren, når du tager på ferie. I nødstilfælde, så tag først din egen maske på, før du hjælper dit barn. Når du har hjulpet dig selv, så er det nemmere at hjælpe andre. Sådan er det også som mor og som menneske i det hele taget.

Hør Oprah tale om det at blive mor.

3. Lev din rolle som mor

Din rolle som mor indebærer, at du kan tage dig af dit barn, så dit barn ikke føler, at det skal tage sig af dig. Barnet skal kunne tænke på sine egne problemer, og ikke på dine.

Én ting, du kan undgå at gøre er at ordne dit barns problemer for barnet. Et barn skal kunne føle, at det selv har ordnet et problem, ellers kan det gå ud over dets selvtillid. Som mor kan du aktivt lytte til dit barns problemer. Du behøver ikke føle dit barns smerte. Giv barnet muligheden for selv at ordne problemet inden du skrider ind.

Her er nogle flere ting, der karakteriserer en god mor:

  • Tålmodighed. Vær tålmodig med dit barn. Jo mere tålmodighed du har, jo lettere vil du have det som mor. Husk at du lærer dine egne kvaliteter til dit barn.
  • Ærlighed. Du bør ikke prøve at lokke eller overbevise dit barn til at gøre noget, som det tydeligvis ikke har lyst til at gøre.
  • Omsorg. En god mor viser omsorg for sit barn og lytter til dets problemer. Vi har tidligere sagt, at du ikke behøver føle dit barns smerte, men prøv selvfølgelig at være empatisk.
  • Forståelse. Hav forståelse for dit barn. Hvis dit barn ikke kan lide at gynge, så hav forståelse for det, selvom dine veninders børn elsker at gynge. Dette indebærer også en vis accept, som det er vigtigt dit barn kan føle.

Vi håber denne artikel har været dig til gavn, eller i det mindste givet dig lidt at tænke over. Måske kan du sætte hak ved alle tingene, vi har snakket om. Forsøg alligevel altid at forbedre dig som mor, og lær af dine fejl.

Læs også vores tips til at være en god far.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.