Gode råd til at finde venner når du flytter til en ny by

Er du lige flyttet til en ny by? Kan du ikke helt overskue hvordan du kan møde nye venner? Ja, det bliver sværere at møde nye mennesker jo ældre du bliver. Alene tanken kan nogle gange sende én ud i en eksistentiel krise. Når vi får nye venner som voksne, har vi til gengæld en tendens til at knytte os hurtigere til dem. Det er muligvis fordi vi er hurtigere til at omfavne vores egne små særheder, og derfor er mere afklarede i forhold til hvilken type personligheder vi vil omgås privat.

Heldigvis er der i dag masser af muligheder for at finde nye venner. Der er forskellige apps og hjemmesider der kan bruges, men også lokale begivenheder og lignende er effektive metoder til at møde nye venner. Lær hvordan her.

Apps og hjemmesider

”Badoo er app’en, som viser dig folk i nærheden og, endnu bedre, de personer som du er stødt på i det virkelige liv! Lige meget om du er på bussen, på café eller i byen kan du se, hvem der kommer forbi og tage kontakt! ” står der i App’en.

Her er en kort liste med flere gode apps

  • Badoo
  • Twoo
  • Tinder
  • Happn

Så er der Tinder, som udover at være den hotteste datingside faktisk også bruges til at finde nye venner.

Er det er storby du er flyttet til kunne meetup.com være til hjælp. Det er simpelthen en side der viser dig forskellige meetups (møder) undt omkring i landet. Et meetup har et tema, og er det noget der har din interesse, kan du deltage om møde andre ligesindede. Temaerne kan fx være, foto, salsa dans, vin og øl elskere, vegetarer, spil, kunst, tøsetur osv.

Research viser at mennesker der har gode solide venskaber lever et sundere, længere liv. Venskab sænker blodtryk og stress, reducerer risikoen for depression og øger levetiden. I det store og hele fordi nogen passer på os.

Sport og begivenheder

Dyrker du sport lærer du nye mennesker at kende, og gør du ikke findes der masser af hold for begyndere du kan starte på. FOF og AOF og andre skoler tilbyder hold inden for næsten enhver form for interesse, der er alt fra konflikthåndtering til blomsterbinding. Desuden ligger de ofte om aftenen.

Nogle byer har Facebook sider til alverdens ting, en del har en form for fælles side hvor man kan søge oplysninger om Events og andre offentlige begivenheder der kunne have interesse. Man kan melde sig som frivillig og på den måde engagere sig i sin nye by, desuden bliver det mere og mere populært med fælles arrangementer der skaber sammenhold i byerne.

At møde nye mennesker kan være svært.

Hvis du slet ikke ved hvor du skal starte, er her et par gode råd til at komme i gang.

Bed dine venner om at sætte dig i forbindelse med nogen DE kender i byen. Og vær åben. Når du leder efter et nyt job, er der en regel der siger, ”sig aldrig nej til en samtale”, og den samme regel gælder her: når en ven-af-en-ven inviterer dig til noget, så gør det. Når interessante mennesker inviterer dig til at lave noget sammen, så tag imod tilbuddet. Det har sikkert krævet mod at spørge. Hvis du er forælder kan du udse dig den ’seje’ mor eller far, sikr dig at deres barn er i stand til at dele sit legetøj, og arranger så en legeaftale.

Som sagt findes der masser af muligheder, det gælder om at holde øjnene åbne og turde prøve nye ting, at være tilgængelig. Tilbyd at komme med mad når nogen er syge, tilbyd en stresset kollega en kop kaffe og en snak.

Det føles muligvis akavet at spørge nogen om de vil hænge ud eller være venner, men husk på at alle har det sådan. Det er svært at springe ud i det, vi er fulde af tvivl. Åhh, de har sikkert allerede masser af venner. De har for travlt. Eller den aller værste – de er ikke lige så interesserede som du er. Stop de negative tanker, at få nye venner bør være noget hyggeligt, uden stress.

Finder du nogen du kan lide at være sammen med, så er chancerne gode for, at de har det på samme måde. Spørg om de vil med ud og drikke en kop kaffe el.lign. Det er ikke noget der bliver lettere med årene, men de flest er åbne for at møde nye mennesker. De vil være glade for, at du tog det første skridt og tog kontakten.

Anbefalt

Du finder kalkulatoren nedenfor. Hvis du for eksempel har et byggeprojekt i gang i haven eller bare ønsker at forstå udregningen af kubik til…

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.