Hvordan skriver man et brev til redaktøren? – Enkel guide

Når man skriver et brev til redaktøren, er det ikke anderledes end så mange andre skriveopgaver. Det skal forstås på den måde, at du skal skrive grammatisk korrekt og have god struktur. Dog er der nogle specifikke ting, du skal huske, når du skriver et brev til redaktøren.

Her er de mest basale ting du skal have med for at sikre dig, at dit slutprodukt bliver godt.

Besvar en bestemt artikel

Det vigtigste når du skriver et brev til redaktøren er, at du besvarer en bestemt artikel eller en gruppe af udgivelser. Det betyder, at du er nød til at være meget præcis og bestemt i dit brev, så du kan sætte gang i debatten, hvis det er det, der er dit mål.

Her er et eksempel på et godt brev til redaktøren.

Bestem dit mål

Det er altid vigtigt at bestemme grunden til, du vælger at skrive et brev til redaktøren. Måske føler du, at der er ringe information i en artikel, eller at der er en vinkel eller et spørgsmål, som udeblev i artiklen.

Nogle folk skriver denne slags breve, fordi de føler, at de kan bidrage med vigtig information, som der ikke blevet taget højde for i avisen. Pointen er, at du skal sikre dig, at du har en meget klar forestilling om, hvad det er du vil skrive om.

Den rigtige timing

Det bedste tidspunkt at sende et brev til redaktionen, er lige efter en artikel er blevet udgivet. Lad der ikke gå for lang tid, for der er en ny deadline i dag, som nyhedsformidlerne skal overholde. Som regel har redaktioner også en deadline for breve til redaktionen.

Husk også altid at skrive tydeligt i dit brev, om du vil have dit navn oplyst eller ønsker at være anonym. Mange aviser kræver, at du skriver dit navn, men de vil måske lave en undtagelse, hvis emnet er godt, og anonymitet er den bedste mulighed.

Hold det simpelt

Undgå at have alt for mange pointer med i dit brev til redaktøren. Du bør fokusere på ét enkelt emne for at opnå så godt et resultat som muligt. Det er den bedste måde at skrive denne slags brev, og det vil have større effekt, hvis du fokuserer på et smalt emne i dit brev.

Konklusion

Et brev til redaktionen bør altid være noget, du gør dig meget umage med at skrive. Huske at populære nyhedsformidlere modtager mange breve hver eneste dag, og at dit er nød til at skille sig ud fra mængden, hvis det skal blive udgivet.

Læs også: sådan skriver man et formelt brev

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.