3 enkle trin – Bliv bedre til at male

Tegning og malerkunst er ikke nogen ny kunstform. Hver eneste dag bliver tusindevis af malerier og malet verden rundt. I de tidlige dage, blev der indgraveret tegninger på hulevægge med skarpe sten. Senere blev de malet med rødt okker, som er en farve der graves op af jorden.

Siden har malerkunsten udviklet sig, og nu bruger folk både hænder, pensler og andre redskaber. Der bruges forskellige farver og forskellige typer af farve, som males på andre lærreder. Et fremragende maleri er malet af en person med færdighederne til sende den ønskede besked gennem maleriet.

En kunstmaler er en person, som påfører farve på enhver type overflade, uanset om den er naturlig eller fremstillet. Gennem malerier, udtrykker kunstmaleren følelser eller en historie, for at sende et bestemt budskab. Malerierne er inspireret af forskellige ting, eksempelvis kunstnerens omgivelser, natur, religion, myter eller legender.

Når du har besluttet dig for at blive en dygtig, eller “professionel” kunstmaler, er her nogle ting der kan hjælpe dig på vej:

1. Mal hver dag

For at forbedre dine færdigheder som kunstmaler, er du nød til at øve dig hver eneste dag. Du behøver ikke male hele dagen, men brug en time eller to på det, og start nogle projekter. Brug en enkelt farve til at starte med, eksempelvis lyseblå og hver sikker på du har malet et godt billede, inden du vælger flere farver.

Når du har mestret brugen af en enkelt farve, kan du anvende flere farver og skabe nogle mere farverige billeder. Når du bruger flere farver, får du erfaring med at bruge forskellige toner af en farve, for at frembringe bestemte effekter.

Kunstmalerier bør ikke males under travlhed eller stress. Hvis du har malet et maleri færdigt indenfor for timer, kan du eventuelt tage en pause og trække vejret. Tjek kvaliteten.

Når du maler hver eneste dag, vil du få selvtilliden og de fornødne erfaringer til at blive en fremragende kunstner.

2. Giv did selv udfordringer

Alle har en maleteknik, som de foretrækker. Som du lærer, kan du kopiere andres malerier og lære fra det, der allerede er malet. Hver måned, så udfordr dig selv ved at male efter et maleri og få det til at se ens ud.

Dette vil teste dine færdigheder, din koncentrationsevne og hjælpe dig på mange niveauer. Selvom maleriet ikke vil være 100% ens, vil det give dig mulighed for at se hvad du er dygtig til, og hvad du skal arbejde mere på, for at blive en fremragende kunstmaler.

3. Start småt ud

Når du har fået noget erfaring, starter du måske nogle mindre projekter, som du er komfortable med. Her vil det være muligt at male dine egne malerier og også planlægge på forhånd hvad de skal indeholde. Du kan også tage dine malerier til en mere erfaren kunstmaler, som kan give dig ærlig kritik, som du bør tage imod med åben hånd.

Husk, at man ikke bliver en god kunstner på 24 timer. Det tager tid, talmodig og arbejde. Bliv ved med at male, selvom det måske føles som om du har ramt et plateau, eller hvis du føler dine malerier ikke er gode nok. Tag det roligt og kom i gang med at male igen, indtil du har finpudset dine færdigheder.

Anbefalt

Du finder kalkulatoren nedenfor. Hvis du for eksempel har et byggeprojekt i gang i haven eller bare ønsker at forstå udregningen af kubik til…

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.