Sådan finder du glæde i din hverdag – 3 tips

Du har sikkert mange mål her i livet, og at være glad eller lykkelig bør bestemt være et af dem. Uden tvivl, uden et sekunds eftertanke. Lad os være ærlige. Du kunne have alle penge i verden, alle venner, alle biler, både osv. Uden glæde falder det hele fra hinanden.

Det nytter ikke at have mange ejendele, hvis ikke du har det godt. Hvis du vil blive ved med at have det godt, er du nød til at blive ved med at vokse som person. Det nytter ikke at leve livet som deprimeret, ked af det eller kedeligt. Hvis du nogensinde har haft det sådan, så bare rolig. Det er helt normalt. Alle mennesker oplever det på et eller andet tidspunkt i livet.

Her er vores 3 tips til at leve et gladere liv

1. Se din frygt i øjnene

Det er noget vi hører mest om i film, men det er en vigtig del af livet og det at finde glæde. Det handler ikke om at kæmpe mod drager, men det bærer nogle af de samme frugter.

Har du nogensinde følt, at du sidder fast? Er der noget du burde gøre, men som du bliver ved med at udskyde? Vi taler ikke om et engelsk essay, men rigtige, vigtigere ting. Hver gang du vælger ikke at springe ud i noget, du i virkeligheden er bange for, føler du måske en stærk fortrydelse bagefter.

Faktisk er det meget ofte sådan, at det som vi er mest bange for at gøre, er det som vi har mest brug for at gøre for at vokse som person. Uanset om det er en frygt for at synge på en scene, sige dit job op, slå op med kærsten eller spørge en pige eller dreng ud på en date, så er der en god chance for at du burde gøre det, og at det vil bidrage positivt til dit liv.

2. Sæt altid dig selv først

Det lyder måske selvisk, og det er det jo egentlig også. Det betyder dog ikke, at du ikke bør sætte dig selv først. Hvis du vil hjælpe andre, så hjælp dig selv først! Hvis du ikke kan det, hvordan skal du nogensinde kunne hjælpe andre?

Når du ikke har tid til dig selv, bliver du ulykkelig. Det kan være fordi du har alt for travlt med at opfylde alle mulige andre personers ønsker og dermed glemmer dine egne. Kig på dit liv, og spørg dig selv, om du kan se dig selv i dette scenarie?

3. Sammenlign dig selv med dig selv

Du bør kun sammenligne dig selv til dit tidligere selv. Aldrig med andre. Det er fint at have rollemodeller og noget at stræbe efter, men lad være med at slå dig selv i nakken, fordi du ikke er ligeså “god” som James Bond.

Du er i en helt anden situation end ham. Du ser anderledes ud, du har andre forældre, du bor i et andet land. Dine erfaringer, din baggrund, dine færdigheder og talenter kan ikke sammenlignes med hans.

Desuden vil det slet ikke hjælpe dig at sammenligne dig selv med andre. For du vil ALDRIG nogensinde vinde dette spil. Der vil altid være en person, der ser bedre ud end dig, tjener flere penge end dig, har en pænere kæreste end dig osv. I stedet, så fokusér på hvordan du har forbedret dig ift. dit tidligere selv. Fokusér på dine unikke kvaliteter og værdsæt dine talenter. Accepter dig selv for den du er.

På længere sigt bør du overveje at give slip på indflydelser i dit liv, som har en negativ effekt på dit liv. Tænk over hvilke ord du bruger. Er de negativt ladet eller positivt ladet? Hvordan vi taler har en effekt på hvordan vi har det med os selv.

Flere tips, du kan bruge til at blive gladere lige nu

  • Gå en tur og tænk positive tanker.
  • Accepter tingene som de er.
  • Skriv en liste over ting, du sætter pris på.
  • Stop med at læse negative nyheder.
  • Tag en fridag.
  • Stop med at bekymre dig om, hvad andre synes.
  • Tag en chance og gør noget, du er bange for.
  • Læs flere tips om glæde her.

Vi håber denne artikel har været med til at gøre din dag bedre! Det er én af vores glæder!

Læs også: Søvnmangel og sundhed – hvordan påvirkes du?

Anbefalt

Du finder kalkulatoren nedenfor. Hvis du for eksempel har et byggeprojekt i gang i haven eller bare ønsker at forstå udregningen af kubik til…

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.