Sådan laver du en god og nem middag – 2 gode retter

Har du problemer med at lave selv de simpleste retter? Eller er vil du bare gerne lave noget let i dag? Denne artikel er noget for dig, her finder du to lette retter, den ene er endda vegetarvenlig! Uden videre introduktion, har vi her den første:

Klassikeren – spaghetti med kødsovs

Det er enkelt. Du kan ikke gå galt i byen med en kødsovs. Alle kan lide den, og det er næsten umuligt ikke at lave en god en. Det er det måltid du higer mest efter når du er på Roskilde Festival, og det er altid mors der er bedst. Men din egen er næsten ligeså god!

Du skal bruge:

 1. Ganske almindelig madlavningsolie
 2. Løg, hvidløg
 3. Hakket oksekød
 4. Evt. grøntsager af eget valg. Her er nogle forslag: gulerødder, peberfrugt, gule ærter, squash, aubergine, tomat.
  Hak grøntsagerne så du ikke behøver sidde med en halv aubergine i munden.
 5. Hakkede tomater og/eller tomatpúre
 6. Krydderier (forslag): salt, peber, oregano, timian, paprika
 7. Pasta

Vi anbefaler at du tilføjer ingredienserne i den angivere rækkefølge, det plejer at give det ønskede resultat. Først svitses løg og hvidløg i olien, hverefter det hakkede oksekød tilsættes. Når kødet er brunet kommer du de allerede hakkede grøntsager ned i blandingen. Du kan du tilsætte hakkede tomater samt tomatpúre. Til sidst smager du det hele til med dine ønskede krydderier.

Derudover skal du selvfølgelig lave din pasta eller spaghetti. Vi anbefaler at du følger anvisningerne på din udvalgte pasta-pakke. De plejer at vide hvad de laver. Dit projekt kan næsten ikke gå galt. Held og lykke!

Vegetaren – stegte grønstager med ris

Vi har noget til enhver smag. Det behøver ikke at være besværligt at spise vegetarisk – eller vegansk for den sags skyld. Den følgende opskrift kan du selv rokere om på som de passer dig, så de passer til dine egne smagsløg. Bare rolig, det er nemt nok, så du behøver ikke råbe af dig selv med Gordon Ramsey stemme, at du er en idiot sandwich. (Hvis du ikke fangede den reference, så se den her)

 1. Kokusolie
 2. Evt. 1/2 løg og eller hvidløg
 3. Grøntsager af eget valg: gulerødder, peberfrugt, gule ærter, squash, aubergine, tomat, agurk, rødbede.
  Hak grøntsagerne til en størrelse, der passer dig, og put dem derefter på panden.
 4. Ris. Kog risene i en gryde efter anvisningen på risens indpakning. Du kan som et glimrende alternativ også bruge couscous.
 5. Madlavningsfløde, eller hvis du er veganer, kan du bruge et lignende sojaprodukt.
 6. Krydderier:

Svits først løg og hvidløg på panden, og tilsæt herefter dine grøntsager. Mens du steger grøntsagerne, så kog samtidig risen. Så snart dine grøntsager er nogenlunde færdige, så kom din ris op på panden, så det hele er blandet. Mix det hele sammen og tilsæt madlavningsfløde og krydderier efter din egen smag. Karry er at anbefale. Dette er en super simpel opskrift, som kan laves på mange forskellige måde, og det smager overraskende godt. Du kan eventuelt krydre den med noget parmesanost på toppen, hvis du er til det.

Vi håber denne artikel har været dig behjælpelig til næste gang du ikke lige orker at starte det helt store madlavningsprojekt. Hvis du overhoved ikke har tid til at lave en af disse retter, så bestil dog noget take-away:).

Har du nogensinde tænkt over hvordan man skriver en god børnehistorie? Hvis ikke, så kan du lære det her!

Anbefalt

Du finder kalkulatoren nedenfor. Hvis du for eksempel har et byggeprojekt i gang i haven eller bare ønsker at forstå udregningen af kubik til…

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.