Sådan skriver du et essay

At skrive et essay kan for mange elever være en frygtet opgave – uanset alder og niveau. Uanset om essayet bare er en almindelig afdeling som en del af dansktimen eller om du står og skal til skriftlig eksamen om et par uger, er der ingen grund til at gå i selvsving.

Et essay er for mange et større og omfattende projekt, men der findes heldigvis masser af tips og tricks som du med fordel kan følge og forhåbentlig få det 12-tal i hus. Lad os tage et kig nedenfor!Vælg dit tema – og bær det i sinde når du skriver!Alt afhængig af din opgave, har du muligvis allerede fået tildelt et emne eller måske er der frit valg på alle hylder. Hvis du får tildelt et emne, kræver det muligvis en del mere research, og du skal gøre op med dig selv om du ønsker at skrive et generelt essay som giver det store overblik over emnet eller om du ønsker at gå ned i de mindste detaljer. Hvis du selv kan vælge hvad du skriver om, har du selvfølgelig den fordel, at du kan vælge et emne som du finder interessant – her er det dog vigtigt at du husker at holde dig til det egentlige emne, og hvad der er relevant for dit værk. 


Tips: Sådan skriver du et personligt brev – guide til et uformelt brev

Husk at brainstormeHemmeligheden bag et vellykket essay er at have styr på sine tanker. Det er at du med fordel kan begynde at brainstorme. Skriv dit emne ned på midten af et stykke papir. Nu skal du tegne tre til fem linjer der strækker sig fra dit emne, og herefter skriver du alle idéer ned som du kan komme i tanke om.

Du kan tilføje så mange undergrene som du ønsker, og når du er færdig, kan du med begynde at sortere de forskellige underkategorier fra. 


Udarbejd opsætningen af dit essay

Før at du begynder at skrive dit essay, er det en god idé at have en nogenlunde idé om, hvordan det endelige produkt skal se ud. Hvis dit essay for eksempel kun skal være på 2 sider, nytter det ikke noget at du bruger en halv side til at introducere dit emne. 


Find inspiration på nettetHvis essays aldrig har været din stærke side, og hvis du finder det lidt svært at komme godt fra start, kan det være en god idé at søge inspiration på nettet.

Danske undervisningssider som Gyldendal.dk har fremragende guides til hvordan du bærer dig ad og her kan du hente gratis eksempler på skabeloner som du med fordel kan lade dig inspirere ad.Anbefalt

Du finder kalkulatoren nedenfor. Hvis du for eksempel har et byggeprojekt i gang i haven eller bare ønsker at forstå udregningen af kubik til…

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.