5 Tips til at starte en virksomhed

Har du en idé du gerne vil føre ud i livet? Eller har du ingen idé om hvad du vil? Denne artikel er til dig, der gerne vil starte en virksomhed.

Vi vil gennemgå følgende punkter:

  • Hvad skal jeg sælge?
  • Markedsundersøgelse
  • Vejledning
  • Forretningsmodel
  • Startkapital

Hvad skal jeg sælge?

Mange mennesker tror, at for at starte en virksomhed eller blive entreprenør, skal man have en helt fantastisk idé. Virkeligheden er sådan, at ikke alle kan være Mark Zuckerberg. Hvis du endnu ikke har noget at sælge eller en milliardær-idé, så frygt ikke. Det er(selvfølgelig) helt normalt.

Det første der er vigtigt når du vælger, hvad du vil sælge er, at der skal være efterspørgsel på det. Hvis der ikke er nogen, der vil købe dit produkt eller din service, har du ingen forretning. Dette kommer vi nærmere ind på, når vi taler om markedsundersøgelse.

Her er nogle håndgribelige metoder hvorpå du kan vælge dit produkt eller din service:

  • Hvad kan du lide at lave?
  • Har du en færdighed, som har værdi for folk? Kan du skrive? Kan du synge? Kan du sælge?
  • Hvis du ikke har en færdighed, kan du så lære det?
  • Se på hvad virker for andre virksomheder.
  • Spørg virksomhedsejere hvilke problemer de har i deres virksomhed. Hvis du kan løse deres problem, vil de betale dig for det.

Markedsundersøgelse

Uanset om du ved hvad du vil sælge eller ej, er du nød til at udarbejde en markedsundersøgelse. Hvis du ved hvad du vil sælge, er du nød til at finde ud af, om der er nogen, der vil købe det. Helst før du investerer en masse penge i et produkt. Hvis du har et produkt, som ingen vil have, har du ingen forretning. Det kaldes efterspørgsel.

Der er forskellige måder at undersøge markedet på. Du kan lave din egen research(anbefales) eller hyre et markedsanalyseinstitut.

Hvis du vil sælge B2B(business to business), så ring rundt og spørg forskellige virksomheder, om de, rent teoretisk, ville være interesserede i dit produkt eller service, hvis det fandtes.

Hvis du vil sælge B2C(business to consumer), så spørg folk i din omgangskreds, eller ring til kunder indenfor dit potentielle marked. I dag er der også masser af muligheder for at lave spørgeskemaundersøgelser, helt gratis på internettet.

Vi kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er at undersøge markedet. Ved at interviewe potentielle kunder eller klienter, vil du ikke kun få svar på dine spørgsmål, du vil sandsynligvis få nye idéer og finde ud af, at der var en masse ting, du slet ikke havde overvejet endnu.

Vejledning

Når du starter en virksomhed, vil du med garanti begå mange fejl. Det kan ikke undgås. Derfor er det vigtigt, at du får den rigtige vejligning. Det kan gøres på flere forskellige måder. På internettet er der masser af gratis ressourcer, som du kan udnytte. Artikler, videoer, forumer og mange andre.

En anden ting du kan gøre, er at købe betalt vejledning. Det kan være gennem en mentor, eller ugentlige konsultationer med en person, der har startet sin egen virksomhed fra bunden. Det gode ved en betalt service er, at din vejledning bliver tilpasset til din unikke situation. Pengene kan være godt givet ud, for selvom du arbejder hårdt, går du måske i den forkerte retning.

Forretningsmodel

En forretningsmodel er en abstrakt præsentation af en organisation. Den viser hvordan din virksomhed tjener penge.  Hvis du vil have en virksomhed, der skaber resultater, er du nød til at have en forretningsmodel der virker.

Det handler igen lidt om at undersøge markedet. Kig på virksomheder, der allerede er succesfulde, og kopier det som de gør. Du skal ikke tage deres produkt og deres kunder, men deres koncept. Du kan justere konceptet, forsøge at forbedre det og teste om det virker for dig.

Startkapital

Det er en udbredt misforståelse, at man er nødt til at have et stort budget eller tage et lån for at starte en virksomhed. Sådan var det måske engang, men i dag er det anderledes.

Med internettet er det blevet muligt at starte med ingen eller lille investering. Dette gør sig specielt gældende, hvis du sælger en service og ikke et produkt. Hvis du vil sælge en service, f.eks. billedredigering, webdesign eller artikelskrivning, kan du starte ud med at freelance. Det vil sige, at du bliver hyret af en virksomhed eller privatperson, til at udføre et stykke arbejde, som du så bliver betalt for.

Efterhånden som du bliver dygtigere, kan du starte en virksomhed omkring din service.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.