3 Tips til en god børnefødselsdag

Børnefødselsdage er altid sjove. Det bør de hvert fald være. Hvis du har styr på din planlægning, bliver det hele meget lettere og meget mindre stressende.

Mange tror, at det at arrangere en børnefødselsdag er super let. Det er måske dig, jeg taler om. Det burde måske også være så let som leg.

Det har dog vist sig, at der er nogle lektioner at hente, specielt hvis du gerne vil forblive helt normal. Her er nogle gode tips til at planlægge dit barns fødselsdag.

Læg et budget og hold dig til det

Det lyder som om det giver sig selv, men det kan hurtigt blive dyrt, hvis du lader budgettet leve sit eget liv. Børnefødselsdage kan hurtigt komme til at koste forældre mange penge. Det er selvfølgelig fint, hvis i har penge, men ikke hvis i ikke har.

Her er nogle spørgsmål, du kan stille dig selv, når du begynder din planlægning:

  • Har du/i råd til en professionel entertainer? Er det nødvendigt?
  • Hvor vil i holde fødselsdagen? Hvor kunne jeres barn tænke jer at holde fødselsdag?
  • Kommer festen til at have et tema? Hvor meget vil det koste?
  • Hvor mange gæster kommer der?

Udarbejd et Excel ark. Det gør det meget lettere at holde styr på hvor mange penge du/i bruger og balancere jeres budget.

Hvis i fx ikke behøver en professional entertainer, kan i spørge en onkel om hjælp. I kan også holde fødselsdagen hjemme i stedet for at tage i svømmehallen. Det kommer selvfølgelig an på, hvad jeres barn har af ønsker.

Pynt til festen

Det er let at blive revet med at sit barns fødselsdag, og før du ved af det, har du brugt halvdelen af dit budget på pynt. I har egentlig ikke bruge for et hav af dekorationer for at få det til at se festligt ud. Nogle få balloner og flag kan være nok.

Balloner og flag er farverige og sjove. Børn elsker at lege med dem, og så er de relativt billige. Det er win-win. Hvis budgettet tillader det, kan i købe heliumballoner og binde dem fast på børnenes stole, så de hver især har deres egen ballon.

Lav festen til et eventyr

Børn er altid på eventyr, men deres fødselsdag er som regel ekstra speciel. Giv dem en dag, de vil huske.

En eventyrsfest har alle de gode ting fra fester, som børn kender og elsker. Kage, gaver, sjov og leg med vennerne. Dertil tilføjes noget ekstra: en historie, en forestilling og lidt hjemmelavet med dit barn i hovedrollen.

Det er både sjovt at planlægge og udføre. Det er som regel ikke så svært for forældre at komme med idéer til eventyret. Bare kig på hvad dit barn elsker at lege med.

Er det prinsesser og drager? eller er det Harry Potter? biler? eller noget helt andet?

Du kan endda inddrage dit barn i planlægningen. Børn har meget mere fantasi end deres forældre, og de vil komme med idéer, du aldrig selv havde tænkt på. Det vil være sjovt at finde på lege, kostumer og dekorationer sammen. Derefter vil i se det hele komme til live, foran alle legekammeraterne.

Her er et par gode tips, hvis du vil planlægge en eventyrfest:

  • Start planlægningen tidligt. Vælg festens tema, og spørg ind til barnets egne ønsker.
  • Vælg historie. Temaet er på plads, så nu skal der laves historie. Husk du laver en forestilling med fødselsdagsbarnet som hovedperson. Brainstorm med dit barn og skriv alle gode idéer ned.
  • Hvis i holder fødselsdagen hjemme, så kig omkring i boligen efter gode steder, der kan transformeres til et eventyrland.
  • Lav invitationer, der passer til festens tema. Skriv en kort forhistorie, så gæsterne bliver mere interesserede.

Til sidst, så husk at alting bør passe til det overordnede tema. Historie, invitationer, kostumer, dekorationer, lege, aktiviteter og mad.

Vi håber at du har kunnet bruge vores lille guide. Husk at den altid kan tilpasses, så den passer præcis til barnets behov.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.