Hvordan beregner du din forbrænding? (Både for mænd og kvinder)

Hvis man tit og ofte er ude at træne, så kan det være rart at vide, hvor meget man som mand eller kvinde forbrænder på sådan en træningssession. Som motionist er det vigtigt at holde styr på sine fremskridt, så man hele tiden kan måle sig selv med forrige gang man eksempelvis var ude at løbe. At holde styr på sin forbrænding kan også være en rigtig stor fordel, hvis du eksempelvis er på slankekur. Netop under en slankekur er det vigtigt at holde styr på sin kalorieforbrænding. Det kan jo ikke gå at man får flere kalorier ind i kroppen end man rent faktisk forbrænder.

Dette indlæg vil udelukkende beskæftige sig med forbrænding. Du vil lære, hvordan du skal beregne din forbrænding både som mand og kvinde. Så læn dig tilbage og bliv klogere på forbrænding. God fornøjelse med indlægget.

Sådan beregner du din kalorieforbrænding

Herunder vil du lære, hvordan du skal beregne din forbrænding – både som mand og kvinde.

Forbrænding mand

Her er et skema over, hvad du forbrænder i kj. pr. kg kropsvægt:

Gang:
Intensitet (Km/t): 6
Forbrænding: 0,27

Moderat løb:
Intensitet (Km/t): 12
Forbrænding: 0,78

Hurtigt løb:
Intensitet (Km/t): 16
Forbrænding: 0,99

Moderat cykling:
Intensitet (Km/t): 20
Forbrænding: 0,36

Forbrænding kvinde

Kvinder forbrænder cirka 10 % mindre end mænd grundet deres større fedtmasse.
Her er et skema over, hvad du forbrænder i kj. pr. kg kropsvægt:

Gang:
Intensitet (Km/t): 6
Forbrænding: 0,30

Moderat løb:
Intensitet (Km/t): 12
Forbrænding: 0,86

Hurtigt løb:
Intensitet (Km/t): 16
Forbrænding: 1,09

Moderat cykling:
Intensitet (Km/t): 20
Forbrænding: 0,40

Med dette skema kan du meget hurtigt regne ud, hvor meget du forbrænder ved at udøve forskellige sportslige aktiviteter. Med et pulsur kan du faktisk måle det meget præcist. Så hvis du går op i detaljer, så anbefaler vi at anskaffe dig et pulsur, der kan måle det meget præcist.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.