Sådan beregner du makspuls, hvilepuls og gennemsnitspuls

Hvis du dyrker meget motion, så har du helt sikkert hørt om pulsure. Det kan være, at du allerede benytter dig af sådan et ur. Som aktiv motionist kan et pulsur være meget behjælpelig, hvis du eksempelvis gerne vil holde styr på din træning og ikke mindst de fremskridt du laver. Pulsure er et vigtigt redskab for den aktive motionist.

Dette indlæg vil omhandle hvordan du beregner makspuls, hvilepuls og gennemsnitpuls. Det er dog ikke sikkert, at du vil benytte dig af formlerne fordi du har et ur, der kan gøre tingene for dig. Men hvad nu hvis uret gik i stykker? Så kan du jo med fordel måle din puls manuelt for at holde styr på din træning. Læn dig tilbage og lær hvordan du beregner din makspuls, hvilepuls og gennemsnits puls.

Sådan gør du
Herunder vil du lære, hvordan du beregner din makspuls, hvilepuls og gennemsnitspuls.

Makspuls

Hvis du gerne vil beregne din makspuls, så skal du sige 208 – 0,7 * din alder. På den måde finder du din aldersbestemte makspuls.

Hvilepuls

Inden du står ud af sengen om morgenen, kan du måle din hvilepuls enten ved hjælp af et pulsur eller ved at tælle manualt på håndleddet eller halsen.

Ellers kan du benytte dig af disse tommelfingerregler:
Rigtig dårlig kondition = 80 slag i minutter
Dårlig kondition = 70 slag i minuttet
God kondition = 60 slag i minuttet
Rigtig god kondition = 50 slag i minuttet
Elite idrætsudøver = 40 slag i minutter

Gennemsnitspuls

Hvis du gerne vil måle din gennemsnitspuls, så skal du have fat i et pulsur. På den måde får du den mest nøjagtige måling af din puls. Hvis du skal måle manuelt kan der hurtigt opstå for store udsving til, at det endelig resultat kan bruges.

Anbefalt

Den travle juletid er for alvor over os, og det er lig med kulde, gaver og slik og guf én masse. For langt de fleste af os…

At gå et nyt studie i møde er en spændende tid. En ny uddannelse er lig med en masse ny læring, nye kammerater og ikke mindst nyt…

I dag er det gået hen og blevet mere populært end nogensinde at tjene penge på nettet – og mulighederne er stort set uendelige.